Logo Realitatea.md

Ca la final de mandat! Nicolae Timofti și-a promovat șeful pazei în funcție de demnitate publică

23 Octombrie 2015, 11:50 // Actualitate
// Autor:  
Maxim Pulber

Ajuns în ultima jumătate de an a mandatului, președintele Nicolae Timofti își promovează subalternii în funcții. Astfel, șeful Serviciului de Pază al șefului statului, Ion Guțu, a fost numit recent în funcția de vicedirector al Serviciului Protecție și Pază de Stat.

Un decret în acest sens a fost semnat de președintele Nicolae Timofti încă acum o săptămână, pe 16 octombrie curent. Actul a intrat în vigoare la data semnării și a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Solicitat de Realitatea.md, directorul SPPS, Victor Țărnă, a confirmat numirea la propunerea sa a lui Ion Guțu în funcția de director adjunct al SPPS, dar a refuzat să confirme că este vorba anume de șeful Serviciului de Pază al președintelui. „Cu toată stima și respectul față de presă, nu vă supărați, dar nu vă pot spune. Activitatea Serviciului este sub parafa secretă”, a menționat Țărnă.

Totodată, directorul SPPS a precizat că funcția în care a fost numit Ion Guțu era vacantă.

Potrivit Legii cu privire la Serviciul Protecție și Pază de Stat:

  • (1) Serviciul este condus de un director, numit şi eliberat din funcţie de Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Prim-ministrului.
  • (2) Adjuncţii directorului sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea directorului Serviciului.
  • (3) Directorul Serviciului şi adjuncţii lui deţin funcţii de demnitate publică, obţinute prin numire.

Foto: facebookcom/ion.gutu

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile