Logo Realitatea.md

Câștig pentru PLDM și PL. CSJ a anulat decizia Curții de Apel privind Circulara CEC

25 Septembrie 2020, 17:49 // Politica

Curtea Supremă de Justiție a admis recursul depus de Partidul Liberal Democrat din Moldova  și Partidul Liberal și a anulat hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care a fost confirmată legalitatea Circularei CEC privind interzicerea utilizării donațiilor partidelor politice de către concurentul electoral, colectate până la începerea campaniei, precum și nici în timpul acesteia.

Astfel, instanța a dispus restituirea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel Chișinău, în același complet de judecată.

Precizăm că, Curtea de Apel Chișinău a declarat ca inadmisibilă contestația depusă de PLDM și PL împotriva Circularei CEC.

Amintim că, recent, CEC a remis o Circulară prin care candidații la alegerile prezidențiale, înaintați de partidele politice nu vor putea beneficia de resursele financiare acumulate până acum pe conturile formațiunilor.

PAS a criticat această decizie a CEC, argumentând prin faptul că l-ar favoriza pe Igor Dodon, care candidează „din partea poporului” și nu a Partidului Socialiștilor. PAS a solicitat la fel anularea circulației, iar ulterior au cerut demisia președintelui CEC.

Comisia Electorală Centrală a respins acuzațiile aduse, precizând că „se ghidează de legi în deciziile pe care le ia”, iar faptul că a fost modificat Codul electoral la acest capitol se datorează unui deputat PAS.

DOC: safenews

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile