Logo Realitatea.md

Cadou inedit de la unioniștii pentru Vladimir Putin, cu ocazia zilei de naștere! Darurile au fost lăsate la Președinția Republicii Moldova (VIDEO)

07 Octombrie 2019, 12:37 // Actualitate

O hartă a României Mari și o sticlă de vin cu denumirea sugestivă „Maluri de Prut” - acesta este cadoul unui grup de unioniști pentru președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, care își sărbătoește împlinește astăzi vârsta de 67 de ani. Unioniștii au lăsat cadoul la Președinția Repbulicii Moldova, menționând că președintele Igor Dodon merge des la Moscova, îi place să ofere cadou hărți, așa că va putea transmite darul lor președintelui rus.

„Vrem să-l felicităm cu ocazia zilei de naștere, să-i dorim multă sănătate, multă luciditate și respect față de alte națiuni. În același timp, pentru că suntem oameni de bună credință, educați, nu am venit cu mâna goală. Am venit cu niște cadouri, mai exact, cu o hartă a României Mari și cu o sticlă de vin care poartă o denumire sugestivă „Maluri de Prut” și care este făcută de struguri din viță de vie din Moldova și România”, a declarat președintele Asociației Unirea-ODIP, Vlad Bilețchi, la un eveniment organizat în fața Președinției Republicii Moldova.

Întrebați de ce au ales să vină la Președinție și nu la Ambasada Rusiei, de exemplu, unioniștii au menționat că Igor Dodon merge des la Putin, îi place să facă cadouri, inclusiv hărți, iar de asta au adus și o hartă „care să înfrumusețeze biroul președintelui rus”.

„Știm că Igor Dodon a dus anterior cadouri lui Putin, în special harta Moldovei Mari, de asta îl vom ruga pe președintele Republicii Moldova care pupă, de câteva ori pe săptămână, papucii la Putin, să transmită aceste daruri din partea noastră cu toată sinceritatea și din toată inima. Mesajul este că oricât de mult s-ar opune ei, oricât de mult nu și-ar dori acest lucru, Unirea celor două maluri de Prut, unirea Republicii Moldova și a României, va avea loc. Cine știe, poate chiar cu ocazia zilei de naștere a lui Putin, a mai spus Bilețchi.

Întrebat cât i-au costat darurile, tinerii au menționat că sticla de vin costă 198 de lei, iar harta României Mari - 365 de lei.

Un angajat al Aparatului Președinției, care a ieșit în fața tinerilor, a preluat darurile, menționând că le va transmite Cancelariei președintelui, iar ulterior se va decide dacă îi vor fi sau nu transmise președintelui rus.

Vedeți și:

Dodon și-a felicitat „șeful”. I-a transmis un mesaj de felicitare lui Putin cu ocazia zilei de naștere

Putin își va marca ziua de naștere la natură

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile