Logo Realitatea.md

Cahulul îl urmează pe Andronachi! „Dacă vocile noastre nu mai contează, nu ne rămâne decât să părăsim Partidul Democrat” (DOC)

15 August 2020, 11:32 // Politica

Organizația Teritorială Cahul a Partidului Democrat anunță despre părăsirea incorpore a rândurilor formațiunii. Decizia vine ca urmare a declarației deputatului Vladimir Andronachi, privind părăsirea fracțiunii parlamentare a PDM, dar și a deciziei Biroului Executiv al PDM cu privire la excluderea din partid a deputaților Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc.

„Noi, toți membrii Organizației Teritoriale Cahul a PDM, ne exprimăm dezamăgirea și dezacordul față de modul în care conducerea Partidului Democrat „și-a ales calea sa și face alt gen de politică”, după cum s-a anunțat în comunicatul de astăzi al partidului.

Pentru noi, membrii din teritoriu a partidului, este profund regretabil că în spatele apelului de astăzi al Biroului Executiv PDM către Organizațiile Teritoriale „să rămână unite și consolidate” nu stă nimic ce s-ar încadra într-o colaborare colegială deschisă, constructivă și de echipă, și care ar lucra cu adevărat în folosul cetățenilor țării”, se arată în declarația OT Cahul a Partidului Democrat care datează cu ziua de vineri, 14 august.

Potrivit Organizației, „gestul” lui Andronachi „a fost distorsionat fără cea mai mică dorință de a înțelege motivele”, iar „în locul chemării la dialog, așa cum prevede Statutul PDM, a fost inopinat trasă sentința: „Nu poți pleca de acolo de unde nu ești”.

„Pe parcursul a opt ani de zile, de comun cu colegul nostru, Vladimir Andronachi, am reușit să creștem Organizația noastră teritorială, să realizăm mai multe lucruri frumoase penru cahuleni, dar și mai multe localități din raion. Acesta fiind motivul pentru care, prin fapte, dar nu prin declarații sau directive din centru, îl percepem în calitate de coleg și membru devotat al partidului.

Dacă vocile noastre nu mai contează pentru conducerea partidului, nu ne rămâne decât să părăsim Partidul Democrat”, se mai arată în declarația OT Cahul a PDM.

Vedeți mai jos declarația integrală și semnăturile membrilor OT Cahul:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile