Logo Realitatea.md

Calitatea asfaltului așternut recent pe bulevardele Ștefan cel Mare și Constantin Negruzzi din Chișinău va fi testată în laborator

01 August 2018, 12:23 // Societate

Calitatea asflatului așternut pe bulevardele Ștefan cel Mare și Constantin Negruzzi din capitală, reparate din creditele de la BERD și BEI, va fi testat în Laboratorul de încercări a ÎS „Administrația de Stat a Drumurilor”. Decizia a fost luată după ce pe mai multe porțiuni de drum au apărut denivelări. 

Foto simbol

Potrivit reprezentanților Primăriei capitalei, azi au fost prelevate 36 mostre pentru a fi testate în laborator, după cum urmează:

•    stația de așteptare bd. C. Negruzzi (rond);
•    intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ismail;
•    stația de așteptare bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ismail; 
•    stația de așteptare bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Armenească;
•    stația de așteptare bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Al. Pușkin; 
•    stația de așteptare bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. M. Viteazul.   

„Testele de laborator vor dura circa două săptămâni și vor stabili cauzele exacte ale deficiențelor în procesul de executare a lucrărilor, dar și vor oferi soluțiile pentru remediere. Din acest motiv, perioada de garanție a celor două străzi a fost extinsă până la finele lunii noiembrie, perioada în care antreprenorul general al proiectului, SC „Delta ACM-93” din România va remedia toate neajunsurile din cont propriu. Supervizarea lucrărilor de remediere va fi asigurată de Compania EGIS International”, se menționează într-un comunicat de la Primărie. 

Lucrările de reabilitare pe cele trei două bulevarde, dar și a str. V. Alecsandri au fost realizate în cadrul Proiectului „Chişinău - Drumuri Urbane", implementat de Primăria municipiului Chişinău cu suportul financiar din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al BERD şi Banca Europeană de Investiţii (BEI). 

Vezi și:

Compania care a reparat bd. Ștefan cel Mare, Negruzzi și str. Alecsandri lichidează neconformitățile din cont propriu

CC: „Delta ACM” a fost selectată ilegal, pentru reconstrucția celor 6 străzi din centrul capitalei. Concursul putea fi câștigat de o companie din Bulgaria

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4425 -1.2013%
USD USD 16.5518 -0.3846%
RUB RUB 0.2245 -0.7077%
RON RON 4.0207 -1.1967%
UAH UAH 0.5998 -0.0333%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile