Logo Realitatea.md

Calitatea reparației străzilor din capitală va fi verificată de o comisie specială. Ceban atenționează pretorii că vor fi demiși, dacă…

09 Iunie 2020, 09:53 // Societate

Municipalitatea va crea un grup de lucru, care va verifica calitatea materialelor care se folosesc la reparaţia drumurilor din Capitală, dar și calitatea executării fiecărui obiect în teren. Decizia a fost anunțată astăzi de către primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, la ședința operativă a serviciilor Primăriei.

Foto: Iv Ceban

„Drumurile și calitatea lucrărilor efectuate în municipiul Chișinău. Banii municipalităţii investiți în reparaţia drumurilor din capitală vor fi făcuţi public. Am solicitat crearea unui grup de lucru, care va verifica calitatea materialelor care se folosesc, dar și calitatea executării fiecărui obiect în teren.Cheltuielile şi termenii de executare pentru lucrările de reparaţie a străzilor din Capitală vor fi făcute publice. Am cerut ca lucrările pe fiecare sector de drum să fie efectuate calitativ, iar pentru acestea să fie oferite garanţie. Toate străzile şi trotuarele în lucru cu toate datele vor fi publicate pe harta, care a fost creată și lansată de primărie.Voi inspecta personal şantierele”, a spus primarul.

Potrivit lui Ceban, „prea mult se tărăgănează lucrările de reparaţie pe str. Sciusev, Kogălniceanu, și pe trotuarul de pe bd. Moscova, dar și altele sectoare drum, aflate în curs de reabilitare”.

„De fapt, nu trebuie să merg personal pe fiecare şantier, pentru ca să se mişte lucrurile, cum a fost în cazul str. Ion Inculeţ, dar pretorii sunt cei responsabili de lucrările, care sunt efectuate în sector. Cei care nu vor monitoriza şi interveni pe sectorul lui, vor fi demişi”, a mai adăugat Ceban.

Totodată, edilul a precizat că, în această săptămână, vor fi publicate documentele cu expertiza lucrărilor de reparaţie, care au fost efectuate pe str. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Ion Creangă, iar cei care se fac responsabili de lucrările necalitative vor trebui să răspundă.

„Îmi doresc transparență maximă în acest domeniu. Primăria Chişinău nu îşi permite să repare de zece ori aceiași groapă. Am solicitat şi o expertiză a vopselei care a fost procurată pentru marcajul rutier din oraş și să fie făcută public. Nu vom trece cu peria în fiecare lună pe străzile Capitalei, vreau ca lucrul odată făcut să fie calitativ”, a conchis primarul.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.3300%
USD USD 17.4546 -0.1790%
RUB RUB 0.2368 -0.4205%
RON RON 4.3784 0.3392%
UAH UAH 0.6257 0.0160%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile