Logo Realitatea.md

Calitatea produselor alimentare livrate în instituțiile de învățământ, sub control parlamentar. Deputații vor veni cu propuneri la subiect (VIDEO)

09 Decembrie 2016, 11:07 // Politica

Alimentația copiilor în instituțiile de învățământ, dar și acțiunile autorităților statului pentru redresarea situației, va fi domeniul de activitate a unui grup parmanetar creat în acest sens. Asta după ce deputații au rămas nemulțumiți de rapoartele prezentate în cadrul audierilor parlamentare de ieri în Parlament. Grupul va fi format din reprezentanții tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare care vor veni, inclusiv cu propuneri legislative la subiect.

Embed:

Anunțul privind crearea grupului parlamentar a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu, potrivit căruia, „cei care au rămas ieri în plenul Parlamentului până la ora 11:00 (23:00) și cei care au urmărit lucrările Parlamentului”, au fost martorii unor „discuții mai puțin productive ce ține de siguranța produselor alimentare și anume furnizarea acestora copiilor”.

„Pe lângă faptul că cei care s-au prezentat în Parlament nu au fost pregătiți pentru aceste dezbateri și chiar a șocat unii deputați din atitudinea mai puțin profesionistă a celor care au prezentat rapoarte, s-a ajuns la concluzia creării unui grup de lucru în Parlament din reprezentanții tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare pentru a examina subiectul mai în detaliu și pentru a veni cu propuneri, inclusiv legislative, la subiect”, a spus Candu.

Președintele Parlamentului a îndemnat grupurile și fracțiunile parlamentare să vină cu propuneri de reprezentare a acestui grup, astfel ca până la sfârșitul zilei de astăzi să fie aprobată o hotărâre de Parlament pe subiectul dat.

Vezi și: 

Studiu CNA: Companiile din dosarul licitațiilor trucate în educație sunt fondate sau gestionate de rude ale persoanelor angajate în instituții publice de control (DOC)

Șeful CNA, Viorel Chetraru: Suntem acuzați pe nedrept că am fi tăinuit faptul că în școli și grădinițe se livrau produse de proastă calitate (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile