Logo Realitatea.md

Calitatea serviciilor de expertiză judiciară, reconfirmată după un an de la acreditare

09 Noiembrie 2018, 13:40 // Societate

Profesionalismul înalt și calitatea superioară a serviciilor prestate de specialiștii în expertiza documentelor au fost reconfirmate de echipa de evaluare a Centrului Naţional de Acreditare din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Acum un an laboratorul criminalistic, din responsabilitatea Direcției expertiză a documentelor, a reușit să demonstreze că satisface cerințele standardului „SM SR EN ISO/CEI 17025:2006” și este competent să efectueze următoarele genuri de expertize judiciare: expertiza tehnică a documentelor, expertiza grafoscopică și expertiza de portret.

Certificatul de acreditare reprezintă un mijloc excelent de furnizare a încrederii, oferind autorităților statului și societății o siguranță și o bază legală a rezultatelor obținute în cadrul acestui laborator.

De menționat că echipa Direcției expertiză a documentelor întocmește anual peste 450 de expertize judiciare, care sunt realizate în cadrul laboratorului criminalistic dotat cu dispozitive speciale, aparate și instrumente, iar rapoartele elaborate servind drept probe în procese judiciare.

Datorită cooperării internaționale cu alte state, laboratorul criminalistic dispune de aproximativ 3300 specimene, având în prezent cea mai mare colecție de acte de călătorie din Republica Moldova. Exemplarele servesc ca suport în lucrul angajaților Poliției de Frontieră, dar și sunt utilizate la orele de pregătire a elevilor Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei sau a studenților Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI.

Direcția expertiză a documentelor este o subdiviziune criminalistică de expertiză judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne, fondată în anul 2012.

Misiunea Direcției constă în aplicarea mijloacelor tehnice speciale şi metodelor tehnico-ştiinţifice la examinările tehnice a documentelor de călătorie, asigură gestionarea colecţiilor documentelor de călătorie autentice şi false, sistemelor informaţionale şi bibliotecilor electronice privind documentele de călătorie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile