Logo Realitatea.md

Căminele universităților din Chișinău, deschise și vara! Ce trebuie să facă studenții pentru a locui aici și în afara anului de studii

21 Iunie 2017, 15:57 // Societate

Căminele universităților din Chișinău rămân deschise și pe timp de vară. Astfel, studenții care vor să rămână să lucreze în capitală în perioada estivală vor putea să se cazeze în cămin, achitând aceeași taxă ca și în anii precedenți.

Foto simbol

Potrivit IPN, studenții de la Universitatea Tehnică vor trebui să scrie o cerere în acest sens până la finele lunii iunie, indicând și motivul pentru care vor să locuiască în cămin și vara. Studenții care sunt la practică vor achita 40% din cheltuielile căminului, iar ceilalți, 100%.

„Studenții ar putea fi cazați în cămine pe perioada de vară dar nu vor sta în camera lor, îi mutăm în altă cameră, astfel încât să avem posibilitatea să pregătim camerele pentru noul an de studii. Dar, de obicei, le cerem studenților să plece din cămin pe parcursul verii, cât timp se vor efectua lucrările de reparație”, a spus Viorel Bostan, rectorului UTM, potrivit sursei citate.

Căminele de la Univesitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, vor fi deschise până la data de 15 august, iar taxa pentru studenți va fi aceeași ca și în timpul anului de studii. 

La Universitatea de Stat din Moldova vor activa pe timp de vară două cămine dintre cele 12, este vorba despre Căminul nr. 2 și nr.4. Studenții pot depune cererile până la data de 10 iulie. 

„Noi înțelegem că mulți dintre studenți își fac bani pentru contracte, pentru cazare în cămin și numai de aceea deschidem cămine pe vară. Pe timp de vară nu suntem obligați să le dăm studenților loc de trai”, a menționat Victor Gârlea, șeful Departamentului probleme sociale de la USM.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile