Logo Realitatea.md

Campania ”Oamenii Timpului” 2015, lansată la Chișinău. Propune și TU persoanele care merită a fi nominalizate (VIDEO)

11 August 2015, 18:07 // Societate

Campania ”Oamenii Timpului" 2015 s-a extins în Chişinău şi Cernăuţi, proiect realizat în baza Acordului trilateral de cooperare culturală dintre Iaşi, Chişinău şi Cernăuţi. Evenimentul vizează identificarea și premierea celor mai semnificative personalități, pe parcursul ultimului an (octombrie 2014-septembrie 2015), din 10 domenii: Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat.

Foto: iasifun.ziaruldeiasi.ro

Viceprimarul municipiului Chișinău Nistor Grozavu a declarat că se simte confortabil alături de colegii de peste Prut și le-a mulțumit pentru că au decis ca această campanie să fie promovată și la Chișinău.

”Unirea adevărată se face de către oamenii simpli, nu de politic sau de orice alt element care ar putea altera acest deziderat”, a afirmat Nistor Grozavu.

Totodată, reprezentanții Primăriei municipiului Iași au accentuat importanța susținerii și premierii valorilor locale.

”Aș vrea să reușim să îi apreciem la adevărata valoare pe oamenii valoroși care trăiesc lângă noi, iar acest lucru să se întâmple chiar în timpul vieții lor. Triada vine să întregească un gând și avem datoria să îl ducem mai departe, adică o singură limbă, o singură cultură, un singur popor”, a declarat Mihai Chirica, viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Iași.

Publicul din oraşele participante va putea să propună, până pe 15 septembrie, pe site-urile www.oameniitimpului.rowww.facebook.com/OameniiTimpului, nominalizări locale pentru fiecare dintre cele 10 categorii supuse jurizării. Rezultatele finale ale etapei de votare publică vor fi supuse unui proces suplimentar de jurizare şi validare. Voturile online vor conta în proporţie de 40%.

În perioada premergătoare Galei „Oamenii Timpului”, care va avea loc pe 12 decembrie, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, în fiecare din cele nouă oraşe incluse în campanie va avea loc o minigală, în cadrul căreia vor fi anunţaţi nominalizaţii locali. Ulterior, din rândul acestora, vor fi aleşi câştigătorii.

Vedeți AICI regulamentul. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile