Logo Realitatea.md

Campanie pe timp de coronavirus? Susținătorii Pro Moldova împart gratuit cetățenilor măști, mănuși și dezinfectanți (FOTO)

20 Martie 2020, 16:05 // Politica

Deși Republica Moldova se confruntă în ultima perioadă, ca majoritatea țărilor afectat de coronavirus, cu lipsă de măști și mănuși medicale și dezinfectanți, susținătorii Grupului parlamentar Pro Moldova se pare că au găsit de unde să procure aceste produse indispensabile pe timp de pandemie și le distribuie gratuit cetățenilor.

Ieri, pe pagina de Facebook a Grupului parlamentar, Andrian Candu a anunțat despre lansarea campaniei de distribuire cetățenilor măști și dezinfectanți, precum și materiale informative despre COVID-19.

De asemenea, susținătorii Pro Moldova au reușit ieri în câteva circumscripții electorale să împartă oamenilor aceste lucruri.

 

Susținătorii Pro Moldova împart mănuși, măști, dezinfectanți și pleante informative despre COVID 19 la Căușeni. FOTO: Pro Moldova/Facebook

 

 

Susținătorii Pro Moldova împart mănuși, măști, dezinfectanți și pleante informative despre COVID 19 la Rezina. FOTO: Pro Moldova/Facebook

Deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari, întrebat la o emisiune televizată de unde formațiunea a găsit măști, în condițiile în care acestea lipsesc în farmacii, acesta a spus că „în unele locuri acestea se pot cumpăra”.

„Nu cred că e o profitare de situație, cred că toată lumea trebuie să se mobilizeze și să facă orice poate ca să ajute oamenii. Indiferent de ce și cum vor spune unii. Vom judeca după. Acum trebuie să dăm oamenilor ceea ce ei nu pot găsi. Dacă noi le-m găsit (măștile – n.r.), de ce să nu le dăm la oameni? Eu de fapt îi încurajez pe toți deputații să ia măsurile de precauțiune și să urmeze exemplu, dacă oamenii au nevoie și nu le găsesc, măcar noi să le punem la dispoziție”, a spus Cebotari.

Precizăm că, din cauza că, după ce măștile medicinale de protecție au devenit greu de găsit în farmacii, autoritățile au impus interdicția de a fi exportate.

Guvernul limitează adaosul comercial pentru măști și alte produse de uz medical

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile