Logo Realitatea.md

Când ești ambasador rus și parchezi neregulamentar la Chișinău (FOTO, VIDEO)

16 Octombrie 2020, 11:37 // Auto

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a participat la evenimentul de prezentarea, organizat de Primăria Chișinău, a cinci autospeciale pentru deszăpezire donate de Moscova. Doar că iată că nu a parcat mașina cu numere de înmatriculare cu care circulă pe la noi a fost parcată neregulamentar, prin apropiere.

Mașina diplomatică a fost parcată pe marginea carosabilului, în preajma Primăriei Chișinău.

Tot acolo, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, a fost prezentat lotul de donație și primarul general, Ion Ceban, și ambasadorul Oleg Vasnețov au susținut declarații de presă, în limba rusă.

„Această donație a venit în urma discuţiilor pe care le-am avut cu administrația  orașului Moscova, în luna ianuarie, curent, unde am solicitat primarului Serghei Sobianin sprijin în acest sens. Iar achiziţionarea a 5 utilaje noi de acest fel ar fi costat municipalitatea circa 2,1 milioane lei, surse de care nu dispuneam la acel moment”, a declarat edilul capitalei.   

Atât el, cât și diplomatul au negat că ar fi avut loc totul de dragul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale la care participă pentru un nou mandat Igor Dodon, așa-zisul candidat independent, or neformal al PSRM.

Autospecialele sunt cu parcurs, anul fabricației 2017, și au fost donate de Întreprinderia Unitară de Stat „Ecotehprom” din Moscova. Sunt pe platformă KAMAZ, iar utilajele speciale integrate sunt fabricate de companii specializate cu renume mondial. 3 autospeciale din acest lot, sunt prevăzute suplimentar și cu utilaje de spălare a străzilor. 

Necesitatea curentă a întreprinderii „EXDRUPO” este de minim încă 30 de unităţi de acest fel. În prezent, regia dispune în total 68 de autospeciale ce pot interveni la deszăpezire, dintre care 21 sunt mașini multifuncționale, care pot să măture zăpada și să presare antiderapant.

Municipalitatea prevede în continuare completarea parcului auto.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile