Logo Realitatea.md

Când sau în ce condiții SUA vor ajuta autoritățile noastre să-l prindă pe Plahotniuc

17 Decembrie 2019, 09:24 // Societate

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, ar fi primit asigurări de la ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan, că atunci când autoritățile moldovenești vor demonstra că vor să-l tragă la răspundere pe fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc, având probe concludente, autoritățile americane vor oferi întreg suportul. Cel puțin asta a dat de înțeles însuși procurorul general la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la tv8.

Șeful Procuraturii Generale a mai adăugat că, de când a fost învestit oficial în funcție, a avut deja două întâlniri cu ambasadorul sus-menționat.

Tot el a precizat următoarele: „Eu nu am fost membru al PDM, atunci când partidul era condus de Vlad Plahotniuc. Eu am plecat, atunci când el a devenit lider. Dacă în dosarul privind frauda bancară vom depista că în spate a fost domnul Plahotniuc, îl vom trage la răspundere”.

Realitatea.md amintește că fostul lider democrat a fost zărit în Miami de două ori. Acum câteva zile, Centrul Național Anticorupție a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că Vlad Plahotniuc deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Fostul politician a dispărut din țară, odată ce democrații au cedat puterea.

La același subiect:

Viza cu care Vlad Plahotniuc a călătorit oficial în SUA în ultimii patru ani a EXPIRAT! Când a folosit-o ultima dată

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9118 0.6867%
USD USD 18.0877 0.2389%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.1184 0.6599%
UAH UAH 0.6461 0.8743%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile