Logo Realitatea.md

Când va adera România la euro? Declarațiile ministrului român de Finanțe

19 Aprilie 2019, 13:49 // În lume

Ministrul Finanţelor Publice al României, Eugen Teodorovici, a atenţionat, vineri, că aderarea României la zona euro nu depinde doar de România, ci şi de acordul de la nivelul european, scrie Ziarul Financiar.

Foto: Guvernul României

„România şi-a stabilit clar acest obiectiv: 2024, acţiune de parcurs. (...) Dar ştiţi foarte bine, aceasta este o problemă la nivel european, vorbim de Schengen şi de alte astfel de situaţii, când, chiar dacă suntem gata cu anumite cerinţe, totuşi decizia se ia la nivel european. România, în acest sens, are un plan foarte bine stabilit. Anul trecut, în decembrie, Guvernul a aprobat un astfel de plan, pentru trecerea la moneda euro. Noi ne ţinem de el, ne îndeplinim obiectivele, cum am făcut întotdeauna”, a afirmat Eugen Teodorovici, în cadrul unor declaraţii de presă, înaintea reuniunii Eurogrup şi reuniunii informale a miniştrilor de finanţe (ECOFIN), despre discuţiile privind Directiva pentru produsele accizabile.

De asemenea, ministrul Finanţelor a precizat că el crede că toate discuţiile despre euro ar trebuie purtate alături de celelalte ţări din Uniunea Europeană (UE) care nu fac parte din zona euro, deoarece scopul este de a ajunge toate în zona euro.

Ministerul Finanţelor Publice organizează vineri şi sâmbătă, la Bucureşti, reuniunea informală a Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană (UE), în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. La eveniment vor participa peste 40 de delegaţii, aproximativ 1.000 de persoane, miniştrii de Finanţe din statele membre UE, Guvernatorii băncilor centrale, comisari europeni şi înalţi reprezentanţi ai instituţiilor UE.

Citeste tot despre: aderare, euro, Romania, UE
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6362 1.0072%
USD USD 17.7181 0.9613%
RUB RUB 0.2654 0.0000%
RON RON 4.1511 0.9558%
UAH UAH 0.7038 0.8454%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile