Logo Realitatea.md

Când va decide PAS, dacă semnează moțiunea de cenzură? Slusari: Riscăm să nu reușim, până Parlamentul pleacă în vacanță

14 Iulie 2020, 08:25 // Politica

PAS va decide sâmbătă, la Consiliul Politic al formațiunii, dacă semnează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. De cealaltă parte, reprezentanții Platformei DA care au inițiat moțiunea spun că va fi prea târziu, întrucât mai există puțin timp până la încheierea sesiunii parlamentare. Alexandru Slusari a anunțat, la Ora Expertizei de la Jurnal TV, că moțiunea va fi semnată mâine de către deputații Platformei DA.

„Timp de două luni au fost multe discuții, pe alocuri sterile. Riscăm să nu reușim până la încheierea sesiunii. Demult deja puteam să purcedem la căutarea voturilor, la componența Guvernului, la programul de guvernare”, a declarat vicepreședintele Platformei DA.

„Avem cu toții certitudinea că este un Guvern care a compromis total RM, un Guvern-dezastru și trebuie să avansăm. Haideți să pornim de la această situație. Eu nu fac parte din partidul Platforma DA, dar împărtășesc viziunea formațiunii”, a comentat deputatul Iurie Reniță.

De cealaltă parte, cei de la PAS susțin că este nevoie de certitudinea că vor fi identificate voturi pentru demiterea Guvernului.

„Regret că domnul Slusari consideră că PAS a fost piedică pentru demiterea Guvernului. Nu dorim mimarea moțiunii de cenzură. Dorim să fie o măsură calculată, după care să avem un Guvern profesionist. Nu putem să mergem pe emoții. Moțiunea simplă de săptămâna trecută a demonstrat că, deocamdată, în Parlament nu sunt voturi pentru demiterea Guvernului”, a spus deputatul PAS Oazu Nantoi.

Potrivit legislației, pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile