Logo Realitatea.md

Candidații pe circumpscripția uninominală numărul 1 Briceni

08 Februarie 2019, 10:21 // Stiri

În circumscripția uninominală numărul 1, orașul Briceni, pentru un loc în Parlament vor lupta cinci candidați. Este vorba despre Mihail Gnatiuc, Zinaida Greceanîi, Vasilii Petrașișin, Anatolie Creciun și Vladimir Scutari.

Colaj: realitatea.md

Circumscripția uninominală numărul 1 include 28 de localități din raionul Briceni (or. Briceni, or. Lipcani, s. Balasinești, com/ Bălcăuți, s. Beleavinți, com. Berlinți, com. Bogdănești, s. Bulboaca, s. Caracușenii Vechi, com. Colicăuți, s. Corjeuți, s. Coteala, s. Cotiujeni, s. Criva, s. Drepcăuți, s. Grimăncăuți, com. Halahora de Sus, s. Hlina, com. Larga, com. Mărcăuți, com. Medveja, com. Mihăileni, s. Pererita, s. Slobozia-Șirăuți, s. Șirăuți, s. Tabani, s. Tețcani, s. Trebisăuți) și două localități din raionul Onița (com. Corestăuți și s. Hădărăuți).

Primul în lista de vot este Mihail Gnatiuc, președintele raionului Briceni. Este jurist de profesie și este desemnat de Partidul Democrat din Moldova. Datele biografice ale candidatului le găsiți aici, iar declarația de avere – aici.

A doua pe lista de vot este Zinaida Greceanîi, deputată în Parlamentul Republicii Moldova, desemnată de partidul Socialiștilor pe care îl și conduce. De profesie, Zinaida Greceanîi este economistă – finansistă. Vedeți aici mai multe date biografice și declarația de avere.

Cu numărul trei pe listă este Vasilii Petrașișin - agronom de profesie, desemnat de Partidul „Șor”. Datele sale biografice le găsiți aici, de asemena vedeți și declarația sa de avere.

Al patrulea pe listă este Anatolie Creciun, din comuna Larga, raionul Briceni. Candidatul este desemnat de același Partidul Comuniștilor. De profesie este economist. Gășiți mai multe date bigrafice aici și citiți declarația de avere.

Ultimul pe listă este Vladimir Scutari, candidatul desemnat de Blocul ACUM Platforma DA și PAS. Vladimir Scutari este originar din satul Corjeuți din raionul Briceni. Mai multe detalii despre el aflați aici. Vedeți și declarația de avere.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile