Logo Realitatea.md

Candidata PAS, întrebată după investigația „Kremlin”, dacă are consultanți străini pentru prezidențiale

20 Octombrie 2020, 08:36 // Politica

„În staff-ul meu nu este niciun consultant străin, toți sunt cetățeni ai Republicii Moldova”, astfel a răspuns candidata PAS pentru funcția de președinte, întrebată fiind în urma investigației „Kremlin” care descrie, inclusiv, despre faptul că candidatul independent susținut de PSRM, Igor Dodon, este ajutat de un grup de polit-tehnologi ruși pentru a câștiga alegerile. „Problema lor este că ei nu raportează. Nu este o ilegalitate să angajezi consultanți din exterior, dar problema că ei nu raportează asta”, a continuat Maia Sandu.

„Noi am mers la SIS să vedem ce ne spune despre consultanții pe care îi are Dodon. Urmărind câtă publicitate pe online are el, estimările sunt la 2 milioane, nu 60 de mii de lei. Colegii mei au mers la SIS. Dacă se dovedește că are consultanță străină și nu este raportată asta este o încălcare a Legislației”a declarat Maia Sandu, la emisiunea „Cutia Neagră” de la tv8.

Totodată, în contextul aceleiași investigații, potrivit căreia, o serie de politicieni de la noi, printre care Igor Dodon, Andrei Năstase, Renato Usatîi și însăși Maia Sandu, de ani buni sunt în vizorul Kremlinului, candidata PAS a spus următoarele: „În cazul unui om care ar avea responsabilitate ar fi trebuit să își dea demisia. Concluziile sunt două – Igor Dodon este un om slab și controlat și nu poate să dețină o asemenea funcție ca cea de președinte. Și a doua – avem instituții foarte slabe”.

„Instituțiile nu au putut să prevină aceste lucruri. Bineînțeles că trebuie să cerem să se facă dreptate, dar atâta timp cât aceste instituții sunt subordonate lui Igor Dodon nu se întâmplă nimic. Eu vorbesc despre instituțiile statului, noi am mers la procurorul general și ați văzut și dvs. Stoianoglo nu vrea să se ocupe de corupția politică, dar el crede că nu e treaba procuraturii. Prin alegeri nu poți să cureți clasa politică. Noi suntem transparenți cu toate cheltuielile și veniturile. 65% din donații au venit din transfer, dar sunt și oameni care fac donații în cash”, a conchis Maia Sandu.

CITEȘTE ȘI:

Dovada lucrurilor știute: Cum Kremlinul influențează agenda politică din Moldova. Candidații la prezidențiale în hârtiile generalului Cernov

Nicolae Negru, despre investigația Dossier: „Avem dovada că Dodon este un informator al serviciilor secrete ruse”

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4103 0.5320%
USD USD 17.1898 0.2274%
RUB RUB 0.2260 0.5785%
RON RON 4.1882 0.5305%
UAH UAH 0.6062 -0.0330%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile