Logo Realitatea.md

Candidații înregistrați pe circumscripția uninominală nr. 47 (or. Camenca, Rîbnița, Dubăsari și Grigoriopol)

19 Februarie 2019, 08:21 // Alegeri

Șase candidați luptă pentru un loc în Parlament pe circumscripția uninominală nr.47, or. Camenca, Rîbnița, Dubăsari și Grigoriopol. Este vorba despre Grigore Filipov (nr.1) de la PSRM; Ion Lapicus (nr.2), candidat independent; Alexandr Oleinic (nr.3), candidat independent; Ivan Delibaltov (nr.4) de la PDM; Alexei Frunze (nr.5), candidat independent și Eleonora Cercavschi (nr.6) de la Blocul ACUM DA PAS.

Primul pe listă este candidatul socialiștilor pe nume Grigore Filipov. Acesta a scris că este manager raional pe Societatea vânătorilor și a pescarilor. Ce a mai indicat în declarația sa de avere, vezi aici.

Cu nr.2 pe listă, este candidatul independent Ion Lapicus. El de profesie este profesor de istorie, dar activează în calitate de manager la o companie. Despre ce companie este vorba și cu ce venit s-a ales anul trecut, află aici.

Alexandr Oleinic, cu nr.3 pe listă, la fel candidează independent pe această circumscripție. Citește declarația sa de avere pentru anul trecut.

Următorul este candidatul democraților, Ivan Delibaltov. El este economist și jurist de profesie, ceea ce îi permite să dețină funcția de administrator al unui SRL. Declarația sa de avere.

Cu nr.5 pe listă este un alt candidat independent pe nume Alexei Frunze. Acesta activează în calitate de avocat. Mai multe despre el, citește aici.

Ultima candidată pe listă este Eleonora Cercavschi din partea Blocul ACUM DA PAS. Ea are studii în filologie și deține funcția de directoare a Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din orașul Grigoriopol. Citește și declarația sa de avere.

Lista localităților unde vor fi deschise secții de votare pentru alegătorii din circumscripția uninominală nr. 47, orașele Camenca, Rîbnița, Dubăsari și Grigoriopol poate fi accesată pe acest link.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
Citeste tot despre: alegeri parlamentare, candidați, CEC
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0154 -0.0953%
USD USD 17.9582 0.1009%
RUB RUB 0.2783 0.2522%
RON RON 4.2018 -0.1165%
UAH UAH 0.6874 1.0140%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile