Logo Realitatea.md

Candidații la funcția de președinte al ANI nu au trecut testul poligrafului! Consiliul va anunța un nou concurs (VIDEO)

09 Octombrie 2017, 14:45 // Actualitate

Ambii candidați la funcția de președinte la Autoritatea Națională de Integritate, Teodor Cârnaț și Victor Strătilă, nu au susținut testul de integritate, proba la poligraf. Astfel, Consiliul de Integritate al ANI a hotărât anunțarea unui nou concurs pentru suplinirea funcției de președinte al ANI. 

Potrivit membrului Consiliului de Integritate, Sergiu Ostaf, „Consiliul a luat act de rezultatele cercetării la poligraf efctuate de Centrul Național Anticorupție la care au fost supuși cei doi candidați și au constatat că ambii candidați nu au susținut proba de poligraf, astfel încât nu pot fi incluși în procedura de validare a concursului pentru funcția de președinte al ANI”.

În urma celor constatate, membrii Consiliului de Integritate al ANI au hotărât să anunțe un alt concurs pentru poziția de președinte al ANI. Astfel, potrivit prevederii stipulate în punctul 62 al Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte ai Autorității Naționale de Integritate - ”După desfășurarea testului la poligraf, în termen de 1 zi, poligrafologul informează Consiliul despre rezultatul acestuia, însoțit de explicațiile relevante. Conform art.11 alin.(11) și (12) al Legii 132/2016, doar candidații care au susținut proba la poligraf, sunt incluși în procedura de validare a concursului pentru funcția respectivă.”

În aceeași hotărâre a CI se arată că sunt declarate nule etapele concursului în cauză, odată ce ambii candidați nu au susținut proba a treia, respectiv, odată cu publicarea în Monitorul oficial, în timpul cel mai apropiat a unui anunț oficial, va fi anunțată perioada în care alți candidați vor putea depune dosarele la sediul ANI. 

Amintim că, potrivit rezultatelor probelor care s-au desfășurat la concursul de selectare a președintelui ANI, Teodor Cârnaț a acumulat 43 de puncte, iar Victor Strătilă - 33,9 puncte, în urma cumulării primelor două etape ale concursului – proba scrisă și cea de interviu.

În total, patru candidați și-au depus dosarele pentru funcția de președinte al ANI. Este vorba de Anatolie Donciu și Lilian Chișca. 

CITEȘTE ȘI: 

Rezultatele candidaților la șefia ANI, aprobate! Consiliul a anunțat un alt candidat pentru funcția de vicepreședinte (VIDEO)

Cei doi candidați la funcția de președinte al ANI au susținut și proba de interviu. Ce punctaj au acumulat (VIDEO)

(VIDEO) Rezultatele primei etape a concursului pentru funcția de președinte al ANI: Cine din candidați a acumulat punctajul maxim

Citeste tot despre: ANI, concurs, testul poligrafului
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile