Logo Realitatea.md

Candidatura liderului opoziţiei din Armenia Nikol Pashinyan, înaintată pentru funcția de premier (FOTO)

30 Aprilie 2018, 12:47 // În lume

Fracțiunea „Elk" („Exit") din parlamentul armean a înaintat candidatura lui Nikol Pashinyan la funcția de prim-ministru al țării. Decizia a fost luată astăzi de către fracțiune în cadrul unei întrevederi, scrie RBC.

Foto: nortuyun.am

Potrivit sursei citate, alte trei forțe politice sunt gata să susțină candidatura acestuia, însă nici acest lucru nu este suficient pentru a fi ales. Reprezentanții partidului politic „Elk" au transmis documente relevante Adunării Naționale (Parlamentului) Armeniei. În prezent, Pashinyan este singurul candidat înregistrat pentru postul de prim-ministru.

Alegerea primului-ministru în parlament ar trebui să aibă loc pe 1 mai.

Partidul Republican din Armenia (RPA), care a sprijinit prim-ministrul pensionar sub presiunea protestatarilor Serzh Sargsyan, a declarat că nu va nominaliza candidatul său pentru a vota dacă Pashinyan este singurul concurent.

Reprezentantul RPA, Gevorg Kostanyan, a declarat pentru RBC că „exclude faptul ca republicanii ar putea vota pentru numirea lui Nikol Pashinyan în funcția de prim-ministru". „Oricine a citit vreodată Constituția Armeniei va înțelege ce înseamnă schimbarea puterii. În statele cu formă parlamentară de guvernare, schimbarea puterii implică o schimbare a majorității parlamentare. Schimbarea șefului guvernului sau a miniștrilor nu poate fi considerată o schimbare a puterii ", a spus el.

De menționat că în conformitate cu legislația din Armenia, pentru ca Pashinyan să devină prim-ministru, 53 de deputați ar trebui să-l sprijine. Până în prezent 47 de deputați și-au anunțat disponibilitatea de al susține pe Nikol Pashinyan.

Realitatea.md amintește că Armenia a rămas fără premier, după ce Serj Sargsyan, și-a dat demisia la scurt timp de la învestire în funcția de prim-ministru, pe fundalul protestelor masive din Armenia, după ce cetățenii armeni i-au cerut demisia.

CITEȘTE ȘI:

Opozantul puterii din Armenia Nikol Pashinyan susține că „este pregătit să conducă țara”

Serj Sargsyan, fostul președinte al Armeniei, ales premier. Cel puțin 10.000 de persoane au manifestat împotrivă

Tensiunile cresc în Armenia! Circa 200 de persoane au fost arestate la Erevan în cea de-a zecea zi de proteste (VIDEO).

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile