Logo Realitatea.md

Candu: Acţiunile ofensatoare și provocările pe care le-a făcut Rogozin au dus la decizia autorităților de a fi declarat persoană indezirabilă în RM (VIDEO)

02 August 2017, 16:01 // Politica

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, s-a expus pe marginea deciziei Guvernului cu privire la declararea vicepremierului rus Dmitri Rogozin persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova. Candu afirmă că toate acțiunile întreprinse de către Rogozin în ultimele zile au dus la luarea acestei decizii.

Embed:

„Am anunțat că toate persoanele care se vor deplasa pentru pretinsa sărbătoare vor fi întorși acasă. Nu avem ce aniversa sau celebra. Noi comemorăm conflictul din '92 și oamenii care s-au sacrificat pentru independenţa țării. Domnul Dodon știa despre atitudinea Chișinăului. Domnul Rogozin știa despre atitudinea Chișinăului și că nu i se va permite survolarea spațiului aerian comunitar. Faptul că a urcat într-un avion de cursă punând în pericol viața pasagerilor este o provocare. Apoi a provocat din nou, când a numit combatanții - fasciști, iar negocierile cu autoritățile statului – țiganiadă”, a declarat Candu.

Președintele Parlamentului a mai precizat că autoritățile Federației Ruse au fost informate oficial despre faptul că Dmitri Rgozin este declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, speakerul spune că „Moldova nu se va mai comporta așa cum s-a comportat anterior. Guvernarea nu va accepta niciodată acțiuni, declarații ofensatoare care aduc prejudicii imaginii țării”. 

Realitatea.md amintește că astăzi, Guvernul a decis să-l declare pe vicepremierul Federației Ruse Dmitri Rogozin „persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova”, în urma declarațiilor făcute în ultima perioadă la adresa țării noastre, a cetățenilor, dar și a conducerii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.3300%
USD USD 17.4546 -0.1790%
RUB RUB 0.2368 -0.4205%
RON RON 4.3784 0.3392%
UAH UAH 0.6257 0.0160%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile