Logo Realitatea.md

Candu, din numele grupului „Pro Moldova”: Am auzit că Năstase vrea să fie prim-ministru. Nicio problemă, îl votăm

03 Iunie 2020, 19:37 // Politica

Deputatul Andrian Candu a declarat, într-un live pe contul său de Facebook, că grupul parlamentar pe care-l conduce are discuții cu PAS și Platforma DA. Acesta și-a reiterat poziția cu privire la demiterea Guvernului condus de Ion Chicu și a admis învestirea unui nou Cabinet de miniștri în frunte cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Foto: telegram

„Vom fi foarte flexibili și deschiși la orice opțiune și soluție. Am auzit că Andrei Năstase vrea să fie prim-ministru. Nu este nicio problemă, îl votăm pe dumnealui. Important este să avem un plan de acțiuni anticriză, pentru că, în baza acestui plan, va reieși profilul echipei ministeriale”, a explicat Andrian Candu, enumerând o serie de acțiuni și de inițitive întru modificare legilor.

Andrei Năstase nu a spus niciodată că și-ar dori să fie șeful Executivului, însă se tot vehiculează în jurul numele său. La una din recentele ieșiri, a declarat că de fapt Platforma DA ar avea tocmai trei candidați la această funcție. Mai mult, ar fi o listă și cu candidați pentru funcțiile de miniștri.

Anterior, lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că formațiunea este deschisă față de propunerile Platformei DA privind un potențial candidat la funcția de prim-ministru. Întrebată anume de Andrei Năstase, politiciana nu a vrut să răspundă, explicând că, în prezent, problema este în numărul insuficient de voturi pentru a sprijini un nou Guvern al Republicii Moldova. 

CITEȘTE ȘI:

Maia Sandu: Este complicat să se găsească voturi pentru un Guvern de treabă, însă nu vom purta discuții în acest sens cu Partidul „Șor”

Maia Sandu: Guvernul Chicu este un dezastru. Însă nu este corect să-l demiți, dacă nu ai certitudinea când și cum poți învesti altul

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile