Logo Realitatea.md

Candu, fostul speaker al Parlamentului: Ciocoi trebuie să-și dea demisia de onoare

17 Februarie 2020, 21:32 // Politica

„Consider că fracțiunea PDM trebuie să susțină moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care trebuia să se ocupe de politica externă, dar nu de interpretarea istoriei. Este cazul ca dumnealui să-și dea demisia de onoare, până ca aceasta să ajungă să fie dezbătută în plenul Parlamentului”. Declarațiile aparțin fostului speaker al Parlamentului, actualul deputat al PDM, Andrian Candu.

Este de menționat că a trecut ceva timp de la conferința de presă a ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, în care a spus că „factologic, armata rusă a intervenit pe războiul de pe Nistru, 1992, pentru a opri vărsările de sânge”

Mai mult, tot azi, dar mai devreme, întâlnirile neoficiale dintre democrați și socialiști, inclusiv „la frigăruie” despre care spunea deputatul democrat Dumitru Diacov, au fost „oficializate” la Parlament printr-o ședință de lucru la care au participat: președintele țării, Igor Dodon; președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu. Atragem atenția că a fost prezentă doar conducerea PSRM și PDM, la nivel de președinți și vicepreședinți, adică fără Andrian Candu.

CITEȘTE ȘI:

Dodon încearcă să-l scoată pe Ministrul de Externe „uscat din apă”, după declarațiile sale privind conflictul transnistrean. „A fost înțeles greșit”

Deputații PAS și PPDA au depus o moțiune simplă asupra activității Ministerului Afacerilor Externe

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile