Logo Realitatea.md

Candu: PDM încearcă să scoată în afara legii „Pro Moldova”. S-au făcut mai multe interpelări la ASP și PG (DOC/VIDEO)

27 Iulie 2020, 13:05 // Politica

Partidul „Pro Moldova” condamnă cu fermitate tentativele abuzive ale partidelor de guvernământ de a scoate în afara cadrului legal a partidului nou creat, care este condus de deputatul Andrian Candu.

„Sunt amuzat de falsurile aruncate în spațiul public de către rămășițele din PDM care au ales să facă jocul socialiștilor. Am fost conștienți de la bun început că Pro Moldova va tulbura liniștea guvernării anti-populare și vom avea de înfruntat toate piedicile birocratice posibile pentru înregistrarea partidului. Iată de ce am organizat în strictă conformitate cu legea, urmând cu mare atenție toate instrucțiunile și toate regulile care preced procedura de înregistrare. Pretențiile și sesizările Procuraturii le putem califica, așadar exclusiv ca fiind un atac asupra uneia dintre cele mai vocale, active și de temut formațiuni de opoziție. Totodată, atenționez asupra caracterului abuziv al demersurilor și faptul că se încearcă scoaterea din cursa electorală a concurenților care nu vor să se prindă în înțelegeri de orice fel cu guvernarea”, a spus astăzi președintele „Pro Moldova”, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă.

Candu a calificat drept hărțuire și încercare de intimidare cererile insistente, emise către Agenția Servicii Publice pentru verificarea procedurii de înregistrare a formațiunii. Totodată, el a avertizat asupra consecințelor grave la care pot conduce tentativele de interzicere a partidului său, care „activează perfect legal, într-un an electoral”.

Astfel, „Pro Moldova” va informa organizațiile internaționale și ambasadele acreditate în Republica Moldova asupra tentativelor de scoatere în afara legii a unui partid de opoziție. „Gravele derapaje anti-democratice admise de actuala guvernare au drept scop nu doar eliminarea concurenților neconciliabili, dar și compromiterea sistemului parlamentar al țării și pregătirea terenului pentru introducerea unui sistem autoritar de conducere al statului”, mai susține Candu.

Partidul „Pro Moldova” a fost înregistrat la 18 iunie curent la Agenția Servicii Publice.  

 

Citeste tot despre: Andrian Candu, ASP, partid, PDM, PG, Pro Moldova
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile