Logo Realitatea.md

Candu a avut o întrevedere cu membrii grupului parlamentar de prietenie din Estonia. Au abordat și subiectul alegerilor din 24 februarie 2019

14 Septembrie 2018, 11:33 // Politica

Autoritățile au început pregătirile pentru ca alegerile parlamentare din Republica Moldova să fie corecte și transparente, iar cetățenii să-și poată alege liber reprezentanții în Parlament în baza sistemului electoral mixt. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul întrevederii cu o delegație a Grupului parlamentar de prietenie Estonia – Moldova.

Foto: parlament.md

Speakerul a menționat că Parlamentul va sprijini instituțiile abilitate în organizarea eficientă a procesului electoral. În context, Candu a subliniat că, în prezent, Comisia juridică, numiri și imunități organizează audieri cu participarea societății civile și a experților în cadrul cărora examinează prevederile legislației electorale, inclusiv necesitatea reglementării agitației electorale în mediul on-line. Potrivit președintelui Parlamentului, este examinată și experiența Estoniei în acest domeniu.

Discuțiile din cadrul întrevederii au mai vizat nivelul de implementare a prevederilor Acordului de Asociere cu UE, progresele înregistrate de țara noastră, în special la nivel legislativ, reforma în justiție, evoluțiile politice din Republica Moldova etc.

Amintim că, o delegație a membrilor Grupului parlamentar de prietenie Estonia – Moldova efectuează o vizită în țara noastră, în perioada 13-16 septembrie curent. Vizita are loc cu scopul de a aprofunda relațiile parlamentare de cooperare, în special la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie. Din componența delegației conduse de președintele Grupului parlamentar de prietenie Estonia – Moldova, Erki Savisaar fac parte deputații Terje Trei, Meelis Mälberg, Dmitri Dmitrijev și Maire Aunaste.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile