Logo Realitatea.md

Candu a discutat aseară cu nașul său Plahotniuc și i-a spus că pleacă din PDM

19 Februarie 2020, 15:33 // Politica

„Vlad Plahotniuc este la curent cu ce se întâmplă în Republica Moldova. Are opinia sa în acest sens. S-a detașat de politică și ne-am înțeles să nu mai discutăm despre politică”. Declarația aparține deputatului Andrian Candu, care este finul fostului lider democrat. Ulterior, acesta a adăugat că l-a sunat aseară, pe cinci minute, adică înainte de a anunța azi că părăsește, împreună cu cinci colegi democrați, PDM.

„I-am spus despre ce decizie vrem să luăm şi el mi-a răspuns că suntem oameni mari, majori şi putem să luăm o decizie responsabilă. Să fim determinați, să nu uităm de agenda cetățenilor. Vlad Plahotniuc nu are niciun rol în noul proiect politic. Vedem că unii au uitat cine i-a promovat și datorită cui au ajuns unde au ajuns”, a declarat Andrian Candu la Publika TV, care îi aparține nașului său.

Tot la acest post tv, el a dezvăluit că în PDM sunt de fapt trei grupuri: grupul Filip, grupul Nichiforciuc și grupul Candu. 

„Grupul Filip este unul care evită, ezită, calculează, fapt care a dus partidul la o amorţeală, dar această echipă oricum participă la negocierile cu PSRM. În fracţiune, au mai rămas 23 de deputaţi, dintre care un număr bun sunt gata să părăsească partidul. Cât priveşte preşedintele de onoare al PDM, Andrian Candu a spus că Dumitru Diacov e acolo unde e putere şi unde-s mai mulţi. Deşi ar fi trebui să fie un mediator, în centrul intereselor şi al intereselor să menţină echipa. Dar de săptămâna trecută a trecut de partea celor două tabere”, a adăugat Andrian Candu.

Amintim că, la ședința Parlamentului de joi, 20 februarie, Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici urmează să anunțe cum se va numi grupul lor, după ce au părăsit PDM. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9619 0.2516%
USD USD 18.2258 0.7635%
RUB RUB 0.2334 0.9079%
RON RON 4.1351 0.4055%
UAH UAH 0.6569 1.6716%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile