Logo Realitatea.md

Candu anunță că Pro Moldova va semna moțiunea de cenzură de demitere a Guvernului Chicu (VIDEO)

15 Iulie 2020, 12:16 // Politica

Deputații Partidului Pro Moldova vor semna și vor vota fără nicio ezitare orice moțiune de cenzură depusă în Parlament împotriva Guvernului Chicu. Anunțul a fost făcut astăzi de Andrian Candu, în cadrul unui briefing.

Captură Video

„Dezastru în educație. Toată responsabilitatea este pusă pe umerii școlilor și a autorităților locale, instrucțiunile sunt confuze și nu iau în calcul realitatea din țară. Deputații Pro Moldova sunt supuși intimidărilor, și nu doar, pentru a face comodă rămânerea la guvernare a echipei lui Dodon. Nu mai trimiteți interpuși la deputații noștri. Pro Moldova va semna și va susține orice moțiune de cenzură pentru trimiterea guvernării în istorie”, a spus Candu.

Totodată, liderul Pro Moldova a anunțat că au fost colectate cca 16 mii de semnături pentru ca Igor Dodon să-și dea demisia. „Oamenii sunt supărați și obosiți de Dodon. Am înțeles că lui Igor Dodon îi plac tricourile noastre, îi vom trimite un set. Socialiștii încearcă să intimideze și să intervină în activitatea voluntarilor. Cel mai regretabil este că forțele de ordine nu se implică, chiar dacă sunt solicitate. Prin asemenea acțiuni se probează compromiterea proceselor democratice în Republica Moldova”, a mai afirmat Andrian Candu.

Amintim că, ieri, deputații din Platforma DA au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. În aceste condiții, deputații Platformei DA așteaptă decizia colegilor de la PAS, dar precizează că timpul este limitat. Potrivit președintelui fracțiunii Platforma DA, Alexandr Slusari, dacă moțiunea de cenzură nu va fi depusă joi, atunci aceasta riscă să nu treacă până la încheierea sesiunii de primăvară a Parlamentului, iar alegerile prezidențiale din 1 noiembrie vor fi organizate de către actualul Guvern.

Precizăm că, PAS a informat că, sâmbătă, 18 iulie, la Consiliul Politic al formațiunii, va decide dacă semnează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia