Logo Realitatea.md

Candu cere audieri în Parlament pe creșterea bruscă a prețului la măștile medicale în contextul coronavirusului (DOC/FOTO)

24 Februarie 2020, 17:31 // Actualitate

Creșterea bruscă a prețurilor la măștile de protecție în farmaciile din Republica Moldova, odată cu pericolul răspândirii coronavirusului pe teritoriul țării noastre, după ce în Italia s-a agravat situația, iar cei mai mulți moldoveni sunt stabiliți cu traiul acolo, a devenit motiv de a audia în plenul Parlamentului autoritățile din domeniul sănătății.

Foto: Sergiu Bejenari

Într-o postare pe Facebook, președintele Grupului parlamentar, Pro Moldova, Andrina Candu, a anunțat că a expediat un demers către președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, pentru a include pe ordinea de zi a ședinței din 27 februarie curent subiectul dat.

„Prețul măștilor medicale a sărit la peste 4 lei bucata de la 50-70 de bani, iar în condițiile codului galben anunțat, există riscul ca produsele de protecție și antibacteriene, precum și produsele medicinale, să se scumpească și mai mult. Ce fac autoritățile pentru a nu expune populația prețurilor nejustificate? PRO MOLDOVA a solicitat audierea în plenul Parlamentului a autorităților din domeniul sănătății pe marginea pericolului la care este expusă Republica Moldova în legătură cu epidemia de coronavirus ce se extinde cu repeziciune în Europa și mai cu seamă, în aceste zile, în Italia”, a scris Candu.

Amintim că, mai mulți internauți au publicat mesaje despre faptul că prețurile la măștile de protecție au crescut brusc, după ce s-a anunțat Cod Galben de coronavirus în Moldova, în contextul răspândirii acestuia din Italia.

Menționăm că, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a declarat, în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei pentru sănătate publică privind situația epidemiologică, cod galben la nivel național în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus în Europa, în mod special în Italia.

De asemenea, Poliția de Frontieră a anunțat că, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner, unde fiecare călător este supus termometriei pentru a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare. La celelate puncte terestre de intrare în țară situația rămâne a fi incertă, cetățenii fiind informați doar de pericolul coronavirusului și atât, fără a fi întreprinse acțiuni suplimentare și benefice.

DOC: Andrian Candu

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9118 0.6867%
USD USD 18.0877 0.2389%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.1184 0.6599%
UAH UAH 0.6461 0.8743%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile