Logo Realitatea.md

Candu critică votul lui Năstase pentru revenirea Rusiei în APCE: Alianța Kozak – primele rezultate!

26 Iunie 2019, 08:23 // Politica

Fostul speaker și acum deputatul democrat, Andrian Candu, a criticat dur decizia lui Andrei Năstase de a vota pentru revenirea Rusiei în APCE, aceasta în timp ce „vecinii și partenerii noștri, Georgia și Ucraina au părăsit, ȋn semn de protest, sala”.

„Alianța Kozak ȋn acțiune – primele rezultate!

Dacă mai avea cineva vreun dubiu că majoritatea parlamentară actuală servește interesele Rusiei, azi ne-au spulberat toate ȋndoielile. “Pro-europeanul”, “pro-occidentalul”, “românul” Andrei Năstase a votat PENTRU revenirea Federației Ruse în APCE, alături de colegul său socialist Vlad Bătrȋncea. Asta ȋn condițiile ȋn care vecinii și partenerii noștri, Georgia și Ucraina au părăsit, ȋn semn de protest, sala. 

Ce v-au dat, domnule Năstase rușii pentru această susținere? Cumva, de acum, sumele primite de Dodon pentru “ȋntreținere” de la Moscova, se ȋmpart la 3?”, a scris Andrian Candu.

Amintim că Andrei Năstase, alături de deputatul socialist Vlad Batrîncea, se numără printre cei 118 oficiali care au votat ca Rusia să fie acceptată din nou în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), după ce acest stat a fost scos din componență ca urmare a agresiunii sale față de Ucraina în contextul anexării peninsulei Crimeea.

Împotrivă a votat doar Mihai Popșoi de la PAS, împreună cu 61 de oficiali din Ucraina, în primul rând; Polonia; Marea Britanie; Georgia; Lituania; Suedia; Letonia și Estonia. 10 oficiali s-au abținut să voteze.

CITEȘTE ȘI:

PL cere demisia lui Năstase din funcția de președinte al delegației RM la APCE și de la Guvern

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile