Logo Realitatea.md

Candu: Curtea Constituțională a fost politizată, fiind numiți trei membri de partid

16 August 2019, 14:47 // Politica

Deputatul democrat, Andrian Candu, s-a arătat nemulțumit de propunerea coaliției PSRM-ACUM a candidaturii Domnicăi Manole la funcția de judecător constituțional. Mai mult, potrivit politicianului, CCM a fost politizată în contextul în care Domnica Manole a fost întotdeauna o susținătoare aprigă a PPDA; Vladimir Țurcan este deputat socialist și Nicolae Roșca a activat cu echipa PAS.

Bătaie de joc față de propriul popor, față de principiile profesionalismului, meritocrației, transparenței. La aceasta am asistat astăzi în ședința plenară a Parlamentului, unde Alianța PSRM-ACUM a numit, exclusiv pe criterii politice, doi judecători la Curtea Constituțională, devotați cu trup și suflet PSRM și PPDA. Cei din Blocul ACUM au mințit întreaga țară că va depolitiza Curtea Constituțională și va alege judecători prin concurs public, transparent. Iată o declarație recentă a deputatului PAS, Sergiu Litvinenco. https://moldova.europalibera.org/a/s-litvinenco-vom-face-selec%C8%9Bia-transparent%C4%83-%C3%AEi-alegem-pe-cei-mai-buni-%C8%99i-ulterior-%C3%AEi-desemn%C4%83m-%C3%AEn-func%C8%9Bii-/30021726.html?fbclid=IwAR1Vl7vZoL-MLfKx1S8LxolI_wgWri7IwcKOlLZzQ2Dp7yDOoeswzUjxQOM Foarte repede Litvinenco, dar și toți colegii lui din Alianța Kozak, au uitat promisiunile date cetățenilor. Curtea Constituțională a fost politizată, fiind numiți trei membri de partid (Vladimir Țurcan de la PSRM, Domnica Manole de la PPDA, Nicolae Roșca, fruntaș de la PAS). Despre ce fel de meritocrație și profesionalism putem vorbi în cazul Domnicăi Manole, despre care până și ministrul Justiției din actualul guvern, o descalifică?! Domnica Manole, care a luat un scor foarte slab la concursul de la Parlament și la picat. Cea care a eșuat concursul organizat de Guvern, cea despre care presa a scris ani de zile despre lipsa de integritate, a ajuns acum judecător la Curtea Constituțională doar pentru faptul că a protestat la braț cu Andrei Năstase împotriva Partidului Democrat. O absurditate imensă. Râd oamenii de ce face Alianța Kozak. Dar realitatea e că ceea ce se întâmplă e de plâns.

Publicată de Andrian Candu pe Vineri, 16 august 2019

CITEȘTE ȘI:

S-au jucat de-a concursul... Pe cine propune, totuși, coaliția la funcția de judecător constituțional din partea Parlamentului

Vladimir Țurcan, propus la CCM: Vorbesc în limba moldovenească, așa cum m-a învățat mama și tata

Noii judecători ai Curții Constituționale au depus jurământul

A votat-o pe Manole la CCM, deși spune că nu merită. Spovedania unei deputate socialiste pe Facebook

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile