Logo Realitatea.md

Candu, despre declarațiile lui Dodon despre Aeroport și Portul Giurgiulești: Alianța pro-rusă PSRM-ACUM vrea să le dea pe mâna rușilor

23 Septembrie 2019, 17:42 // Politica

„Strategia” pusă la punct de actuala guvernare este ca „cele mai importante active alte statului, considerate „porțile” țării să fie date pe mâna rușilor”. Cel puțin, asta este concluzia deputatului democrat Andrian Candu în urma ultimelor declarații ale președintelui Igor Dodon precum că Aeroportul Internațional Chișinău și Portul Internațional Giurgiulești ar putea fi preluate de „investitorii ruși”.

„Deci despre aceasta este vorba?! Deși inițial doar am bănuit, acum lucrurile sunt foarte clare (...) Iată de ce Președintele Dodon tot insista ca subiectul aeroportului să fie discutat de câteva ori la Consiliul de Securitate. Probabil au fost făcute promisiuni la Moscova?!”, afirmă fostul președinte al Parlamentului cu privire la ultimele declarații ale șefului statului cu privire la Aeroportul Chișinău și Portul Giurgiulești.

În context, deputatul democrat îi adresează, prin intermediul paginii sale de Facebook, o întrebare premierului Maia Sandu, colegă de coaliție a președintelui Dodon: „Dna Maia Sandu, deci investitorul actual de la aeroport, care este reprezentantul unei dinastii importante din occident, cum este Rothschild, și care a promis milioane ce vor fi investite în continuare, este mai bine sa fie înlocuit cu ruși? Sau cei din Olanda care astăzi administrează portul Giurgiulești la fel nu sunt buni, și trebuie înlocuiți și ei cu „investitori” din Rusia?”, mai întreabă Candu.

Democratul speră că mâine, în cadrul prezentării raportului de activitate pentru 100 de zile, Maia Sandu îi va răspunde la „aceste întrebări legate de soarta activelor și noile sale preferințe geopolitice”.

Amintim că președintele Igor Dodon a declarat recent în cadrul unui interviu oferit pentru presa rusă că „apariția unui investitor rus Portul Internațional Giurgiulești în viitorul apropiat este destul de reală”. Potrivit lui, autoritățile de la Chișinău sunt gata să aibă discuţii cu toţi investitorii „atât din Est cât şi din Vest”, sugerând că, totuşi, oamenii de afaceri din Federaţia Rusă ar fi ceva mai atractivi pentru Chişinău, fiind un investitor „interesant şi pe înţelesul nostru”.

Vedeți și: Portul Giurgiulești ar putea trece în mânele investitorilor ruși

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile