Logo Realitatea.md

Candu, despre dosarul „uzurparea puterii”: Procurorii Robu și Radețchi să știe că răspunderea o poartă ei și nu „cosmonautul” Năstase

09 August 2019, 13:37 // Actualitate

Fostul speaker al Parlamentului, Andrian Candu, este convins că „în afară de niște aberații insuflate de Năstase”, în dosarul „uzurparea puterii” nu se mai conține nimic. Deputatul atenționează procurorii Robu și Radețchi, într-un mesaj pe Facebook, că răspunderea o vor purta ei și nu Andrei Năstase.

„Având în vedere lipsa de profesionalism și incompetența juridică a lui Năstase, învinuirea de uzurpare a puterii poate fi aplicată chiar lui, precum și actualei guvernări pro-ruse. Și Năstase și guvernarea PSRM-ACUM execută ordinele corespunzătoare a serviciilor speciale ruse și ale „trimisului special” Kozak.

Nici comisia parlamentară nu are definitivată o idee clară ce s-a petrecut în acea perioada și nu a formulat careva concluzii, dar Năstase & CO deja se aventurează in dosare penale. Nici societatea nu înțelege - cine totuși a uzurpat puterea în acele zile, regimul precedent, care a evitat blocaje și vărsări de sânge, sau actualul regim care era în afara cadrului legal”, scrie Andrian Candu.

Democratul descrie acțiunile lui Andrei Năstase drept pregătiri de alegeri locale.

Amintim că potrivit unor surse din Procuratura Generală, cauza penală pe faptul uzurpării puterii în stat se află în gestiunea procurorului „pentru misiuni speciale” a Procuraturii Generale, Viorel Radețchi. Pe acest caz a fost creat și un grup de urmărire penală în care au fost incluși încă câțiva procurori precum și ofițeri din cadrul SPIA a MAI.

VEZI ȘI:

Surse din PG: Pe dosarul „uzurparea puterii” s-a creat grup de anchetă în frunte cu Viorel Radețchi. Sunt vizați deputați PD, lista e deschisă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2684 -0.6041%
USD USD 17.4021 -0.4331%
RUB RUB 0.2731 -0.2192%
RON RON 4.0326 -0.6186%
UAH UAH 0.7343 0.1910%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile