Logo Realitatea.md

Candu despre reparația Președinției: „E bine că se construiește. Până la urmă clădirile rămân, nimeni nu le ia cu el după ce pleacă” (VIDEO)

21 Februarie 2018, 15:54 // Actualitate

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că instituțiile statului ar trebui să verifice cât de transparent sau netransparent au decurs activitățile de organizare și începere a lucrărilor de reparație  Președinției. Declarația a fost făcută astăzi de către oficial, în cadrul unui briefing de presă după ședința Biroului permanent al Parlamentului.

Embed:

„Instituțiile statului, care au în competență să verifice astfel de acțiuni ar trebui efectueze controlul necesar pentru a vedea cât de transparent sau netransparent a fost făcut acest lucru, de unde vin banii se știe, deoarece au fost și declarațiile Guvernului Turciei că vor oferi un anumit buget pentru reparația Președinției. Cum a fost organizat concursul, cine a câștigat și alte chestiuni de acest gen ar trebui să fie verificate de instituțiile statului abilitate în acest sens. Nu văd nimic deosebit aici, dacă statul nu poate repara această instituție”, a menționat Candu.

Totodată, speakerul Parlamentului, a declarat că cazuri similare, când un guvern străin alocă anumite sume de bani pentru a repara anumite instituții de stat au mai fost înregistrate la noi. „Un exemplu aici este chiar reparația clădirii Parlamentului. O parte din cheltuieli au fost suportate de către Guvernul României”, a afirmat speakerul.

Andrian Candu susține că totuși astfel de lucruri când o instituție de stat este reparată de către o autoritate de peste hotare, toate aspectele ce țin de gestitunea financiară și de organizarea lucrărilor ar trebui verificate din punct legal.

Realitatea.md amintește responsabilii din cadrul Președinției au anunțat că mâine va fi dat startul oficial de începere a lucrărilor de reparație a clădirii.

CITEȘTE ȘI:

Turcii s-au apucat de reparația sediului Președinției?! În curtea clădirii au fost instalate schele și observați lucrători (FOTO)

Cât vor costa lucrările de reparație a clădirii Președinției și cum va arăta aceasta din interior (FOTO)

Citeste tot despre: Candu, președinție, reparatie
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile