Logo Realitatea.md

Candu și Filip, în debutul ședinței comune a Guvernului și Parlamentului: Prioritatea numărul 1 - implementarea Acordului de Asociere (VIDEO)

12 Februarie 2016, 11:47 // Actualitate

Conducerea Parlamentului, comisiilor permanente şi membrii Cabinetului de miniştri s-au convocat într-o şedinţă comună de lucru pentru a trece în revistă și a sincroniza agendele Executivului și Legislativului la începului sesiunii parlamentare de primăvară. Atât președintele Parlamentului, Andrian Candu, cât și premierul Pavel Filip, au menționat în deschiderea ședinței că prioritatea numărul 1 este implementarea prevederilor Acordului de Asociere.

„Suntem la începutul sesiunii parlamentare și urmează ca din primele ședințe deja să recuperăm în mare parte din acele rețineri sau întârzieri, fără să intrăm în detaliu de ce anume au fost acele rețineri, dar le cunoaștem foarte bine. Este și instabilitatea politică, e și lipsa Guvernului pentru o perioadă de timp, dar este foarte important să ne regăsim în astfel ședințe periodic și nu doar la începutul acestei sesiuni. Iată de ce vom identifica și perioadele: o dată în trimestru sau poate chiar o dată pe lună, pentru a coordona activitățile atât în comisii, cât și în plenul Parlamentului cu agenda și activitățile Guvernului”, a spus președintele Parlamentului.

Andrian Candu: „Pe lângă prioritatea nr. 1 care este implementarea Acordului de Asociere, în cadrul căreia vom trece în revistă realizările pe anul 2015, nerealizările pe anul 2015 și planurile pentru anul 2016, evident mai sunt unele angajamente a reformelor care sunt menite să aducă bunăstare cetățenilor, securitatea statului și, în general, o stabilitate politică și economică”.

La rândul său, premierul Pavel Filip a salutat inițiativa de a se întruni în ședință comună pentru a verifica „unde suntem, poziția noastră în sistemul de coordonate pentru realizarea angajamentelor asumate pentru realizarea Acordului de Asociere”.

Pavel Filip: „Este foarte important și binevenit să stabilim prioritățile actualei sesiuni și a coordona acțiunile care urmează în continuare. La bază stă Acordul de Asociere. De aceea, în linii generale și implementarea Acordului de Asociere reprezintă prioritatea nr. 1 a Guvernului”.

„Eu personal, dar și membrii Cabinetului de miniștri suntem conștienți de această situație dificilă în care ne aflăm acum. Vorbesc aici și de situația financiar-economică, dar și de politică. Și desigur că acțiunile care vor fi întreprinse urgent de către Guvern, vor fi în corespundere cu această situație. Deci, imediat niște acțiuni urgente pentru a depăși această criză. În paralel, acțiunile care țin de prioritățile care se regăsesc în Programul de Guvernare. Astfel ca imediat să revenim la o activitate regulamentară”, a mai spus premierul.

Vedeți aici declarațiile de la începutul ședinței comune:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile