Logo Realitatea.md

Candu și Streleț: Parlamentul și Guvernul își vor sincroniza acțiunile în domeniile prioritare pe agenda de guvernare (VIDEO)

11 Septembrie 2015, 15:58 // Actualitate

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Valeriu Streleț, au convenit asupra unor întruniri periodice, poate chiar lunare, pentru a stabili subiectele prioritare pe agenda de guvernare. Cei doi au avut astăzi o ședință de lucru comună în care au discutat proiectele ce urmează a fi adoptate și implementate în toamna acestui an, precum și sincronizarea acțiunilor Parlamentului și Guvernului.

captură: rlive.md

Printre subiectele prioritare menționate de cei doi, Candu și Streleț au enumerat un șir de proiecte care necesită a fi ajustate conform prevederilor Acordului de Asociere, reforma Justiției și lupta cu corupția, Legea Procuraturii, prevederi în domeniul energetic (metrologie și standardizare), integrarea minorităților naționale etc.

„Am coordonat lucrul, probabil cel mai important, ce ține de agenda noastră, a actelor normative legate de implementarea Acordului de Asociere. Și aici, la fel, toată informația va fi sincronizată. Am vorbit despre chestiuni tehnice legate de lucrul între comisiile permanente și ministere, ca să existe o colaborare și un dialog mult-mult mai eficient și sper foarte mult ca astfel de ședințe, cum am avut astăzi, și discuții atât de bune și productive să le avem cu periodicitate. Probabil o dată pe lună ele ar fi binevenite”, a declarat speakerul Andrian Candu după ședință.

La rândul său, premierul Valeriu Streleț a dat asigurări că numărul de proiecte care vin de la Guvern și urmează să vină va fi unul în continuă creștere, întrucât toate reperele au fost stabile, inclusiv planul de acțiuni actualizat pentru implementarea Acordului de Asociere și planul de acțiuni al Guvernului, iar Guvernul acționează ritimic.

„Bucură faptul că avem o cooperare bună cu colegii din Parlament, așa cum e și firesc să avem, deoarece este o majortiate care a învestit Guvernul și care este responsabilă de buna funcționare a Guvernului. Respectiv, și Guvernul este responsabil ca să execute întocmai programul de guvernare votat de către acea majortiate. Așa că, anume în asemenea spirit, ne vom strădui ca în sesiunea și sesiunile care urmează să lucrăm într-o cooperare bună și benefică pentru Republica Moldova și oamenii săi”, a spus Valeriu Streleț.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile