Logo Realitatea.md

Candu l-a denunțat pe Dodon la Procuratură și MAI, după ce a chefuit în plină pandemie la Vulcănești alături de alegătorii săi (DOC)

23 Noiembrie 2020, 17:03 // Actualitate

Liderul Grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, a adresat un demers procurorului general Alexandr Stoianoglo, ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și șefului IGP, Sergiu Paiu, prin care a solicitat să fie investigate acțiunile lui Igor Dodon, de la sfârșitul săptămânii trecute, unde a adunat sute de cetățeni într-un local din sudul republicii, au chefuit, uitând de măsurile de protecție împotriva coronavirusului.   

„Nimeni nu e mai presus de lege. Dodon trebuie să răspundă pentru încălcările pe care le comite. Expunerea la pericolul de infectare în masă a populației poate fi sancționată chiar penal. Am adresat un demers procurorului general Alexandr Stoianoglo, ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și șefului IGP, Sergiu Paiu, în care am solicitat să fie investigate circumstanțele cauzei, să fie identificați cei care au încălcat legislația și să fie trași la răspundere. Inclusiv din video-ul postat de către președintele încă în funcție Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook, se văd cel puțin trei evenimente în trei locații diferite, la care participă mai mult de 50 de persoane. Aceste probe au fost salvate, ca să nu „dispară” cumva. Și să nu îndrăznească Dodon să spună că el nu a fost acolo, nu știe ce a fost acolo și că, în general, a jucat șah”, anunță Candu.

Amintim că sâmbătă, Igor Dodon a mers în vizită în unele localități în care a obținut cel mai bun rezultat în alegerile prezidențiale. Acesta a mers în raionul Taraclia și Autonomia Găgăuză. La Vulcănești, Dodon și-a adunat susținătorii la o masă de sărbătoare în restaurantul „Orfeu” unde a ținut și un toast în fața mesenilor.

Dodon i-a îndemnat pe cetățeni să „bea câte 50 grame, să strângă în pumn forțele și să meargă mai mai departe”, chiar dacă el a pierdut alegerile prezidențiale în fața Maiei Sandu.

Citeste tot despre: Andrian Candu, Igor Dodon, vulcănești
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile