Logo Realitatea.md

Candu pentru presa din România: Dacă nu dăm jos noi acest Guvern, îl va da Dodon ca să se spele de eșecurile monumentale din acest an

26 Mai 2020, 19:34 // Politica

„Dacă nu dăm jos noi acest Guvern, îl va da Dodon ca să se spele de eșecurile monumentale din acest an”. Cel puțin asta afirmă deputatul Andrian Candu, liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, care mai spune că ar opta pentru „un guvern din personalități cu autoritate fiecare pe domeniul lui”, dar și că ar putea ajuta la „readucerea lucrurilor pe făgașul normalității”.

Într-un interviu oferit pentru portalul PS News din România, Andrian Candu a fost întrebat ce structură ar putea avea un viitor guvern? Potrivit lui, „la această oră, sunt necesare personalități care au experiență, viziune, autoritate și voință să-și apere și să-și promoveze ideile la nivel de Guvern”. Prea multe marionete și figuri de umplutură sunt astăzi la putere. Fără dezbateri aprinse, fără discuții largi și fără independență în acțiuni nu vom ieși niciodată din criză”, a declarat Candu.

De altă parte, întrebat „ce oferă PSRM astfel încât partidele pro-europene sfârșesc prin a face coaliții în ciuda diferențelor de ideologie și viziune (ACUM, PDM)” și „ce trebuie sa înțeleagă electoratul”, Andrian Candu a menționat că PSRM vinde iluzii și minciuni și face acest lucru bine prin liderul lor neformal Dodon”.

„Dacă urmăriți algoritmul după care Dodon face alianțe veți vedea că omul se pregătește strategic de eșec și din capul locului desemnează vinovații punându-i în funcții unde este nevoie de responsabilitate și viziune. Nici una, nici alta nu se prea se găsește printre demnitarii de compromis, cu mici excepții. Întâi a dat Guvernul integral reprezentanților ACUM, dar cumva condiționând, iar uneori, cum a fost în reforma justiției, sabotându-i. După 5 luni a simțit nevoia unei resetări și, principalul, a vrut un instrument în plus în electorală și și-a pus propriul guvern temporar. În sfârșit, după patru luni de monopol al puterii, fără rezultate, și-a luat un țap ispășitor – PDM, căruia i-a dat mai mult de jumătate din portofoliile din Guvern și o groază de funcții în instituțiile publice centrale. (...) Deci am putea spune că Dodon dă un măr otrăvit partenerilor săi, iar electoratul trebuie să înțeleagă că, în situația actuală, Moldova nu-și permite nicio zi să mai păstreze acest măscărici cu apetit de tiran în fruntea țării”, a opinat deputatul. 

Întrebat dacă consideră că ar putea fi „un om providențial pentru R. Moldova” în actualul context politic și economic, parlamentarul moldovean a spus că ar putea ajuta la „readucerea lucrurilor pe făgașul normalității”. „Am făcut o carieră în afara sistemului public, am experiența muncii în Guvern și Parlament, știu cum funcționează lucrurile din interior, știu care sunt problemele din sistem și am experiența succeselor și a greșelilor comise în trecut de fostele guvernări. Cred că pot să pun umărul pentru ca să avem un stat funcțional și prietenos oamenilor, a conchis Candu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8072 0.6014%
USD USD 16.7171 -0.2685%
RUB RUB 0.2263 -0.4837%
RON RON 4.1000 0.6234%
UAH UAH 0.6058 0.0661%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile