Logo Realitatea.md

Candu și Filip au depus flori la Ambasada SUA de la Chișinău în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001 (VIDEO)

11 Septembrie 2018, 12:34 // Actualitate

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu şi premierul Pavel Filip au depus astăzi flori la Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Chișinău în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001.

Foto Simbol

Andrian Candu a declarat după eveniment că Republica Moldova este alături de cetăţenii SUA şi alături de toţi cei care au avut de suferit în urma tragicului atac terorist. „În această zi de septembrie ne aducem aminte de cele întâmplate în SUA - atentatele care au avut un impact global, în special cele de la New York. Este un fenomen care îl simt multe state. Încă mai sunt multe victime. Pentru a contracara astfel de fenomene e nevoie de compasiune, înţelegere, solidaritate, dar şi de mobilizarea tuturor forţelor. Cetăţenii Republicii Moldova sunt alături şi de cetăţenii SUA şi alături de toţi cei care au avut de suferit", a spus speakerul.

La rândul său, premierul Pavel Filip, a menționat că doar printr-un efort comun pot fi contracarate asemenea crime ale omenirii. „În general, actele teroriste sunt cele mai abominabile crime care pot exista pentru că nu le poţi înţelege foarte bine care este originea şi care este, de fapt, scopul. Cel puțin asta este părerea mea personală. Acest atac terorist din 2001, din punctul meu de vedere, a schimbat percepţia omenirii despre terorism pentru că a fost ceva ieşit din comun. Cred că după acea dată, 11 septembrie 2001, întreaga lume s-a mobilizat mai bine, pentru că doar printr-un efort comun pot fi contracarate asemenea crime”, a afirmat Filip.

Totodată, prim-ministrul susține că „țara noastră este pregătită pentru unele eventuale atacuri teroriste, iar serviciile speciale îşi fac bine meseria. „Avem şedinţe periodice la acest capitol și trebuie să menționez că în fiecare structură de forţă este un detaşament antitero şi prin colaborare internaţională, care au mai multă experienţă decât Republica Moldova. Ne străduim să fim la acelaşi nivel de pregătire", a mai adăugat Pavel Filip.

Amintim că, pe data de 11 septembrie 2018, Statele Unite marchează 17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, o atrocitate care va rămâne timp de mulţi ani înscrisă în memoria colectivă şi care a servit drept catalizator pentru un război global, aparent nesfârşit, împotriva radicalismului islamic.

VEZI ȘI:

Staţie de metrou din New York, distrusă după prăbuşirea WTC în urma atentatelor, redeschisă după 17 ani (VIDEO)

Filip a venit cu un mesaj la 17 ani de la atentatele teroriste din SUA. „A marcat o lume întreagă și a schimbat cursul istoriei”

Citeste tot despre: Ambasada, atentat terorist, Candu, Filip, flori, SUA, victime
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4865 -0.8931%
USD USD 17.6756 -0.2995%
RUB RUB 0.2823 -1.4660%
RON RON 4.0761 -0.9333%
UAH UAH 0.7201 -0.7853%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile