Logo Realitatea.md

Candu speră că „Dedeman” nu va pleca din R. Moldova: Se caută soluții la nivel de Guvern și li se va acorda tot suportul politic (VIDEO)

25 Octombrie 2017, 08:20 // Politica

Președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că guvernarea susține inițiativele investitorilor străini, cum ar fi în cazul Dedeman. Acesta a sublinat că Dedeman nu va pleca din Republica Moldova din motiv că li se va acorda suport politic și legal. Despre aceasta Andrian Candu a vorbit la emisiunea „Important” de la TVC21.

Embed:

„Am ajuns de la rata negativă la rata de stabilitate privind nivelul de trai. Asta însemnă că un investitor străin când se gândește să vină sau nu în Republica Moldova, ia în considerare aceste rate. Sper foarte mult ca compania Dedeman să nu plece de la noi și să continuie să implementeze planurile care le-a avut. Subiectul „Dedeman” l-am discutat chiar în acea zi cu prim-ministrul, el a vorbit cu consilierii săi din punct de vedere economic ca să găsească toate posibilitățile de comunicare cu conducerea „Dedeman” pentru a găsi soluții care nu sunt la nivel de Guvern, ci la nivel de Consiliu Municipal”, a declarat președintele Parlamentului.

Acesta susține că ipoteze potrivit cărora consilierii municipali au luat mită de la alte magazine pentru a-i nimici pe cei de la Dedeman are dreptul la existență.

„Bănuiesc că în privința la „Dedeman” și Kaufland există un anumit loby din partea mediului de afaceri local ca să-i țină departe deoarece concurența îi sperie”, a subliniat Candu.

Potrivit lui, planul de îndepărtare a „Dedeman” va eșua din motiv că și legislația și suportul politic va fi acordat noilor investitori străini din Republica Moldova, deoarece aceasta înseamnă produse de calitate în volum mare și cu prețuri competitive în deosebire de alții și ceilalți vor trebui să concureze și să scadă prețurile, astfel, din această luptă va beneficia consumatorul.

Realitatea.md amintește că Dedeman a luat decizia de a-și retrage definitiv proiectul de 20 de milioane de euro, pe care intenționa să-l lanseze în Republica Moldova. Compania a enunțat motive legate de bariere administrative, birocrație excesivă și lipsa unei certitudini în privința deciziei autorităților locale.

CITEȘTE ȘI: 

Agentul economic care planifică să deschidă CC „Dedeman” la Chișinău, promite investiții de 20 mln de euro. Schița preliminară a proiectului (FOTO, VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile