Logo Realitatea.md

Căpitanul Alexandru Epureanu se retrage din echipa națională de fotbal. Cauza ar fi problemele de sănătate

30 Septembrie 2019, 13:23 // SPORT

După 14 ani petrecuți la echipa națională, căpitanul Alexandru Epureanu, și-a încheiat cariera și a anunțat că pleacă din echipă din cauza unor probleme de sănătate.

Foto: Oficial.md

Potrivit fotbalistului, cauza plecării sale ar fi problemele pe care le are la genunchi, după accidentarea repetată. Astfel, medicii i-au recomandat căpitanului echipei naționale să joace nu mai mult de un meci pe săptămână.

„Cu tristețe și regret anunț despre încheierea carierei mele la echipa națională de fotbal a Moldovei. După cum știți, am fost accidentat încă o dată la același genunchi. Accidentarea s-a dovedit a fi serioasă, a avut loc o infecție care a afectat genunchiul. Din păcate, acesta nu s-a refăcut complet, și în prezent se acumulează un lichid care îmi provoacă disconfort. Drept urmare, devine mai greu să joc pe două fronturi și să duc o presiune maximă. Medicii m-au sfătuit să joc câte o partidă pe săptămână sub supravegherea lor, pentru a nu risca o altă accidentare” a spus Epureanu.

De asemenea, fostul căpitan al echipei naționale a venit cu un mesaj către toți suporterii și colegii săi de breaslă: „Dragi amatori ai fotbalului moldovenesc, cu tristețe în suflet vreau să vă anunț despre încheierea carierei mele la Echipa Națională a Moldovei. Din păcate, sunt așa momente când ești nevoit să iei decizii grele, și asta este o astfel de decizie.

Vreau să le mulțumesc mult tuturor microbiștilor, care au susținut selecționata noastră permanent, indiferent de rezultat. Doar cuvinte de mulțumire am de spus la adresa lucrătorilor FMF în frunte cu Pavel Cebanu și ulterior cu Leonid Oleinicenco, pentru ajutorul lor și munca enormă depusă pentru a ne crea nouă, jucătorilor, toate condițiile necesare pentru pregătirea către meciuri. Le mulțumesc mult tuturor antrenorilor, cu care am avut ocazia să lucrez la selecționată, întregului staff tehnic și, desigur tuturor băieților cu care am avut posibilitatea să apărăm culorile țării în acești 14 ani. Le mulțumesc mult tuturor, a fost o onoare să fiu parte a Echipei Naționale a Moldovei”.

În cele din urmă, Federația Moldovenească de Fotbal i-a adus sincere mulțumiri lui Alexandru Epureanu pentru toți anii petrecuți la echipa țării.

Alături de tricolori, Alexandru Epureanu a bifat un număr record de 91 de meciuri și a marcat 7 goluri. Alexandru Epureanu are 33 de ani și a fost selecționat la reprezentativa moldovenească de fotbal timp de 14 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile