Logo Realitatea.md

Captură de droguri în locuința unui bărbat. Ca să îl prindă, oamenii legii au făcut două achiziții de control - VIDEO

08 Februarie 2019, 15:57 // Societate

Mai multe pachețele cu droguri au fost ridicate de ofițerii de investigații ai sectorului Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău din locuința unui bărbat. Oamenii legi au făcut o percheziție autorizată în urma căreia au ridicat trei pachețele de tip zip-lock cu masă vegetală de culoare verzuie cu miros specific, 1 pachetel de tip zip-lock cu masa vegetala gălbuie, o bucată de hârtie împăturită în care se afla masă vegetală gălbuie, obiect artizanal cu depuneri de substață solidă de culoare brun închis pe pereții acesteia, 1 pachetel de tip zip-lock cu pastile fărîmițate  și mijloace bănești în sumă de 300 lei obținute în urma comercializării drogurilor. 

Embed:

Polițiștii au documentat activitatea infracțională a bărbatului timp de două luni, fiind efectuate și două achiziții de control.

Actualmente forțele de ordine au acumulat probe concludente ce-i demonstrează vinovăția. Pachețelele depistate în urma percheziției au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a IGP. În cazul în care bărbatul comercializa pachețelele cu substanța fărămițată cu miros specific, ar mai fi obținut un profit în sumă de 10000 lei.

Anterior bărbatul a mai fost în vizorul forțelor de ordine, pentru fapte similare. Acțiunile polițiștilor au avut loc în cadrul unei cauze penale inițiată pentru Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. Conform legislației în vigoare bănuitul riscă închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani.

Totodată, de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și  de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile