Logo Realitatea.md

Caravana filmului "Beautiful Corruption" s-a încheiat, după două luni în care a fost rulat în 71 de localități, cu o proiecție specială, la Chișinău

28 Decembrie 2018, 16:11 // Life

Casa de producție video Milk Films anunță încheierea Caravanei de proiecție a filmului „Beautiful Corruption”, semnat de regizorul Eugen Damaschin. Caravana a fost încununată cu proiecția filmului ce a avut loc joi seară, la America House din Chișinău.

Foto: fabrica de imagine

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul seriei de evenimente „Meet the Filmmaker/ Cunoaște cineastul” care are scopul de a promova creațiile cinematografice locale și de a-i face cunoscuți publicului larg pe realizatorii acestora. La eveniment au participat regizorul peliculei, Eugen Damaschin, producătorul filmului, Anastasia Primov, actorul Valeriu Andriuta și publicul.

După proiecție a urmat o sesiune de întrebări-răspunsuri. Publicul a fost activ și nu a ezitat să afle de ce filmul nu are un happy-end și de ce actorul nu a fost conceput ca și un erou.

Regizorul filmului, Eugen Damaschin: „N-am vrut să-l fac erou, pentru că eu n-am găsit eroi în societatea noastră, din păcate. Mesajul pe care am vrut să-l dau este că noi suntem așa. Dacă eu arătam o soluție, o salvare, o răzbunare, eu deveneam moralist deoarece îmi asumam că eu știu soluția. Nu, eu sunt la fel ca și toți ceilalți,  doar că am avut ocazia să fac un film. Mi-ar plăcea foarte mult dacă oamenii ar înțelege că noi suntem așa. Cu cât mai mult noi asta vom înțelege, cu atât mai mult această realitate ne va speria și o să începem să schimbăm ceva. Asta e speranța mea”, a spus Eugen Damaschin.

De asemenea, spectatorii au încercat să descifreze mesajele ascunse și să afle cum s-au filmat cele mai spectaculoase scene, precum accidentul sau inundația apartamentului personajului principal.

Eugen Damaschin: „În scena cu accidentul nu au fost două mașini, era un singur automobil, care pe bune s-a răsturnat, iar actorul era în interior. Noi am avut două mașini, una de test, care am zdrobit-o pur și simplu. Din punct de vedere tehnic noi am construit o piramidă din metal pe acoperiș, am legat-o cu o funie, funia a fost legată de o altă mașină, deci ea ajungea la intersecție și era trasă. În ceea ce privește inundația, a fost vorba de o construcție într-un pavilion de la Moldova-Film. La inundație au fost folosite 16 tone de apă”.

Spre final, spectatorii au mulțumit echipei pentru pelicula creată și au menționat că este un film cu impact pentru societate.

Valeriu Andriuța: „Noi nu am avut până în acest moment filme de așa o consistență. E vorba despre sinceritatea cu care Eugen a abordat un subiect, care mi s-a părut necesar în acest moment. E ca și atunci când urmezi un tratament care ar putea să îți sugereze dacă merită un efort mai mult sau mai puțin tratamentul respectiv. Dacă bolnavul răspunde pozitiv, i-l administrezi mai departe. Să nu faci un tratament de șoc în care bolnavul să colapseze și să nu dea nici un răspuns. Cred că este primul film care deschide o portiță și mi se pare destul de relevant ca subiect, fiindcă a pornit de la o idee care poate fi proiectată pe fiecare dintre noi”.

Caravana filmului artistic „Beautiful Corruption” și-a încheiat traseul prin țară după două luni în care filmul a fost rulat în 71 de localități ale Moldovei. Circa 3200 de persoane din toată țara au văzut filmul.

„Beautiful Corruption” este un amalgam de istorii bazate pe fapte reale și concentrate într-un singur erou. În goana după dreptate, protagonistul recurge la anumite metode, nu tocmai legale. Filmul este despre prețul pe care îl plătește eroul principal, pentru a-și atinge scopurile.

Printre actorii filmului se numără Igor Babiac, Valeriu Andriuta, Ion Borș, Igor Chistol, Constantin Haret, Silvia Luca ș.a. Filmările au avut loc în perioada aprilie-iunie, în peste 30 de locații din orașele Chișinău, Strășeni, Criuleni, dar și în studiourile „Moldova-Film”. În total, la producția filmului au lucrat circa 140 de persoane.

Lungmetrajul „Beautiful Corruption” a fost produs cu susținerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău.


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile