Logo Realitatea.md

Carp, după plecarea din PSRM a lui Gațcan poreclit „omul lui Plahotniuc”, spune că ar mai urma încă doi deputați din coaliție

30 Iunie 2020, 10:59 // Politica

Încă doi deputați din actuala coliție de guvernare PSRM-PDM ar mai urma să plece. De această părere este deputatul PAS Lilian Carp, fără a da anumite nume, dar cu precizarea că unica soluție în prezent ca Republica Moldova să nu ajungă înapoi în mâinile fostului lider al democraților Vlad Plahotniuc ar fi ca Igor Dodon să demisioneze din funcția de președinte și să aibă loc alegeri anticipate. El a dat de înțeles că Ștefan Gațcan care a părăsit PSRM în favoarea Pro Moldova este „omul lui Plahotniuc”.

Încă acum circa două săptămâni, deputatul Lilian Carp avertiza că vor avea loc plecări din PSRM, după o discuție pentru care a avut-o cu un deputat socialist, numele căruia la fel nu l-a făcut public.

„Dacă va dori, va confirma discuția. Atunci, i-am spus lui Igor Nicolaevici (n.r. președintele Igor Dodon) că unica soluție sunt alegeri anticipate, dar n-am spus-o din plăcere, ci din cunoștință de cauză. Știind că se va subția coaliția și fracțiunea PSRM, astfel în stilul clasic al lui Plahotniuc, în câteva luni vom avea o majoritate parlamentară formată din transfugi”, a declarat Lilian Carp.

Mai mult, acesta a amintit despre cum a fost ales Ștefan Gațcan în plină pandemie, cu supunerea la risc de infectare a cetățenilor din Hîncești: „Ironia sorții că în acele alegeri organizate în plină pandemie, în care s-a pus în pericol sănătatea oamenilor, a câștigat medicul Gațcan despre care lumea spunea că este „omul lui Plahotniuc”. Cum a plecat? Sunt mai multe. Fie sunt dosarele, fie a mai primit și el un kuliok (n.r. renumita pungă cu calendar din video-ul cu Igor Dodon și Vlad Plahotniuc...”.

„Igor Nicolaevici, trebuie să-ți dai demisia și să mergi în alegeri anticipate, altfel vă veți trezi 4-5 deputați. Va rămâne Zinaida Greceanîi, Vlad Batrîncea... Republica Moldova, prin prostia ta, va ajunge înapoi la Vlad Plahotniuc. Asta-i situația la zi. Sunt doi care stau la rând și cu care se lucrează. Cred că vom mai avea surprize”, a conchis deputatul PAS.

Amintim că anterior președintele Igor Dodon se arăta convins că deputații socialiști nu-și vor părăsi fracțiunea. „De la socialiști eu îs ferm convins că n-o să se ducă. Eu sunt ferm convins că echipa-i consolidată, pentru că nu există nicio variantă în actualul Parlament ca cineva să facă ceva fără socialiști, fără președinte și fără speaker. Și eu cred că colegii socialiști înțeleg”, spunea mai devreme șeful statului.

În prezent, coaliția de guvernare PDM-PSRM a rămas cu 49 de deputați.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile