Logo Realitatea.md

Caruselul erotic, discutat la ședința Primăriei. Zambițchi: „Sunt desene prea europene pentru noi”

09 Decembrie 2019, 09:50 // Societate

În cadrul ședinței Primăriei municipiului Chișinău de astăzi, a fost discutat subiectul „caruselului erotic” instalat săptămâna trecută în Piața Marii Adunări Naționale. Caruselurile urmau să fie gratuite pentru toată lumea dar se pare că această condiție nu este respectată de agentul economic. Ion Ceban i-a dat două zile la dispoziție lui Marcel Zambițchi să rezolve problema, de altfel riscă să fie demis.

Colaj: realitatea.md

„Am vrut să avem sărbători frumoase, corecte, sincere în raport cu oamenii. Am convenit cu dvs. Când am văzut „frumusețea” de carusel… Doar am discutat că nu vom avea lucruri care vor deranja pe cineva atât estetic cât și din punct de vedere al securității. Vă rog foarte mult să nu transformăm PMAN in favelă, că văd că se adaugă tot felul de buticuri. Ne mai trebuie o masardă deasupra Guvernului și o „pristroikă”, a spus primarul capitalei.

După ședința Primăriei, șeful Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii, Marcel Zambițchi, a declarat că problema caruselului a fost soluționată imediat, iar pozele ar fi apărut atunci când abia se instala. Aceeași justificare a folosit-o și în cazul distracțiilor „gratuite”.

„La momentul în care a fost deschis caruselul atunci a apărut și poza. Parcă cineva umbla și căuta să facă poza. Imediat ne-am sesizat și ați văzut că întrebarea a fost soluționată. Era să ne sesizăm chiar și dacă nu apărea poza pe internet. Atunci când a fost ales caruselul, anume acesta nu era indicat. La momentul când ne-am sesizat și am vazut desenele astea care se vede că pentru noi sunt încă prea europene, imediat au fost luate măsuri”, a declarat jurnaliștilor, Marcel Zambițchi.

În intervalul de timp 14:00-17:00 caruselurile ar trebui să fie gratuite pentru toată lumea. Potrivit lui Zambițchi, acestea au început să funcționeze abia sâmbătă dimineața și este „evident” că unii lucrători nu știau despre această condiție.

În cadrul ședinței de astăzi, Ion Ceban a fost curios să afle unde sunt luminițele de anul trecut, întrucât în Piață nu este suficientă lumină. Primarul a oferit trei zile responsabililor să-i raporteze dacă au fost instalate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile