Logo Realitatea.md

Cât timp ești imun după ce te vaccinezi împotriva coronavirusului

08 Ianuarie 2021, 11:51 // Actualitate

Cei care se vaccinează cu soluția de imunizare de la Moderna ar trebui să se bucure de cel puțin câțiva ani de imunitate împotriva coronavirusului. Declarațiile aparțin directorului executiv al companiei, Stephane Bancel, scrie Playtech.ro.

În condițiile date, Stephane a insistat că ar trebui să mai adune niște date pentru a atașa cei „câțiva ani” prospectului vaccinului. Pentru context, evaluarea inițială a vaccinului, de acum câteva luni, a fost de minimum 6 luni de imunitate. La acea valoare s-a ajuns prin prisma faptului că au trecut șase luni de când au început testele și nu se îmbolnăvise niciun participant la test.

Pe același criteriu, având în vedere că mecanismul din spate este foarte similar, nu e exclus ca soluția Pfizer/BioNTech să ofere o autonomie similară.

Compania americană Moderna a fost în lumina reflectoarelor în această săptămână după ce s-a bucurat de autorizația Comisiei Europene pentru distribuire a vaccinului în UE.

„Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară cu privire la faptul că un vaccin oferă protecție doar o lună sau două este, cred eu, afară din schemă”, a spus directorul executiv, Stephane Bancel, la un eveniment. „Anticorpii generați de vaccin dispar din corpul uman foarte greu (...) Credem că va fi o protecție care va dura posibil câțiva ani”, a adăugat Bancel.

Următorul pas este ca Moderna să demonstreze prin date științifice clare faptul că vaccinul său este eficient în aceeași măsură și împotriva tulpinilor de Covid-19 propagate în Marea Britanie și Africa de Sud. În mod oficial, vaccinul americanilor vine la pachet cu o rată de succes de 94,5% de a te proteja de virus.

Citeste tot despre: coronavirus, imunitate, vaccin
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile