Logo Realitatea.md

Catastrofa gunoiului lovește din nou mun. Bălți: „Nu avem bani! Orașul intră într-un nou blocaj”

24 Ianuarie 2018, 16:46 // Societate

Problema deșeurilor din Bălți revine în actualitate. Astăzi, iarăși nu s-a evacuat gunoiul, iar responsabilii de la întreprinderea municipală care gestionează acest serviciu spun că situația ar putea rămâne neschimbată și în următoarele zile. 

Foto simbol

Potrivit lui Serghei Pcela, administratorul întreprinderii municipale, motivul sistării serviciului de evacuare a deșeurilor este lipsa banilor pentru procurarea combustibilului.

„Nu avem bani, nu avem cu ce alimenta mașinile și nu putem să transportăm gunoiul. Deja de două zile s-a blocat situația și iată azi, după-amiază, iar ne-au spus că nu-s bani. Mâine precis că nu lucrăm și nici deșeurile care-s încărcate în mașină nu putem să le ducem. Orașul intră în al doilea blocaj”, spune funcționarul. 

Funcționarul susține că transferurile nu se fac din motiv că nu are cine semna actele financiare. 

Secretara lui Leonid Babii, primarul interimar al orașului Bălți, ne-a spus că edilul intermar nu este la Primărie din motiv că e în concediu de boală. La rândul ei, viceprimarul Lilia Sava, care-l înlocuiește, se afla într-o ședință și nu a putut să ne explice care este situația. 

„De pe 15 decembrie ni s-a dat acest serviciu. O perioadă ni s-au dat bani și am lucrat. De Anul Nou știți că s-a blocat serviciul, apoi am lucrat oleacă și acum, pentru că nu avem bani, iarăși nu putem lucra”, a spus Serghei Pcela. 

Serviciul de colectare a deșeurilor din Bălți a fost dat în gestiunea municipalității în luna decembrie 2017, după ce compania privată în concesiunea căreia se afla serviciul, a anunțat că reziliază contractul și se retrage de pe piață, motivul fiind presiunile din partea autorităților municipale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5320 -0.3551%
USD USD 17.6849 -0.3814%
RUB RUB 0.2748 -0.7584%
RON RON 4.1243 -0.3889%
UAH UAH 0.7173 0.0279%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile