Logo Realitatea.md

Câte magazine ”Kaufland” ar putea fi deschise la Chișinău. Primăria caută teren pentru centrele comerciale

05 Octombrie 2015, 12:25 // Economie

În municipiul Chișinău ar putea fi deschise șase centre comerciale „Kaufland”, în următorii doi ani. Despre aceasta a anunțat edilul Dorin Chirtoacă, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei. 

Foto simbol: greatnews.ro

Între timp, autoritățile municipale sunt în căutarea unor terenuri pentru amplasarea magazinelor. Potrivit primarului capitalei, este nevoie de terenuri cu o suprafață cuprinsă între 15 mii și 20 de mii de metri pătrați.

”Este un investitor strategic, care pe lângă produse, mai vine și cu civilizarea, fiind nr. 1 în Europa. Probabil de modul în care va fi tratat acest investitor depinde dacă vor veni și alții. Rog să aveți grija ca tot ce ține de implementarea acestui proiect să fie tratat corespunzator. Nu este exlus că daca vom avea terenuri disponibile, să le scoatem la concurs. Dacă vom gasi asemenea teritorii să le punem la dispoziție. Este vorba de terenuri cuprinse între 15 mii și 20 de mii de metri pătrați. Să fie într-o zonă accesibilă pentru consumatori, nu la periferia orașului”, a declarat Chirtoacă.

De asemenea, edilul a spus că cel mai probabil, în mun. Chișinău vor fi deschise șase astfel de magazine, menționând faptul că în orașul Iași, România, sunt doar patru centre comerciale ”Kaufland”.

”Ei au spus că ne vor trimite o listă prealabilă pentru locuri, și-au pregătit temele și în august a fost luată decizia de a face investiții de zeci de milioane de euro la Chișinău. La noi posibil vor fi 6 magazine, dar poate și mai multe, față de Iași, unde sunt 4 magazine. Trebuie să pregătim locurile, ținând cont de criteriile investitorului”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

Realitatea.md menționează că rețeaua de hipermarketuri ”Kaufland” va deschide în următorii doi ani un lanț de complexe comerciale și în capitala noastră.

”Kaufland” este prezentă în șapte țări europene și are 1.100 de magazine, 700 dintre care sunt în Germania. În țara vecină România, Kaufland deține o rețea de 102 magazine cu aproximativ 15.000 de salariaţi.

VEZI ȘI:

OFICIAL! Când va fi deschis în Chișinău primul centru comercial ”Kaufland” (FOTO)

Reprezentanții rețelei de hipermarketuri ”Kaufland” vin la Chișinău. Anunțul IMPORTANT pe care îl vor face

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4103 0.5320%
USD USD 17.1898 0.2274%
RUB RUB 0.2260 0.5785%
RON RON 4.1882 0.5305%
UAH UAH 0.6062 -0.0330%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile