Logo Realitatea.md

Câte milioane vor putea cheltui concurenții electorali la referendumul de demitere a primarului Capitalei

10 Octombrie 2017, 14:16 // Politica

Partidele politice antrenate în campania electorală a referendumului de demitere a primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, vor putea cheltui suma de 16 508 739 lei. Decizia a fost luată astăzi de către Comisia Electorală Centrală (CEC), care a stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate pe contul „Fond electoral” al participantului la referendumul local. 

Potrivit președintelui CEC, Alina Russu, ca bază de raportare pentru stabilirea coeficientului s-a luat salariul mediu pe economie pentru anul precedent și pentru anul referendumului-criteriu care este utilizat și în alte campanii electorale decât cea actuală.

„Suma ce poate fi virată pe contul „Fond electoral” al participantului la referendumul local a fost stabilită pornind de la normativul de 25,42 bani pentru un alegător înmulțit cu 649 439 - numărul de alegători din Circumscripția electorală municipală Chișinău, care sunt înscriși în prezent, în Registrul de Stat al Alegătorilor ”, a precizat Russu.

În cadrul ședinței, CEC, a mai votat constituirea Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău, care va fi responsabil de înregistrarea candidaților și va stabili numărul persoanelor de încredere ai participanților la plebiscit. Astfel, Consiliul urmează să se întrunească în ședință pentru a-și alege conducerea, iar mai apoi va stabili data și locul primirii documentelor pentru înregistrarea participanților.

Realitatea.md amintește că referendumul de revocarea din funcție a primarului general al Capitalei va avea loc pe data de 19 noiembrie curent. De menționat faptul că mai multe partide parlamentare și extra-parlamentare și-au anunțat intenția de a nu participa la referendum, motivând prin faptul că ar fi niște jocuri și intenții politice. Printre acestea se numără PL, PDM, PAS, PUN, PLR.

CITEȘTE ȘI:

PSRM, despre neparticiparea unor partide la referendum: „Cei care boicotează plebiscitul sunt complici ai lui Chirtoacă”

Ghimpu, despre decizia democraților de a boicota referendumul anti-Chirtoacă: Sunt șocat (VIDEO)

ULTIMA ORĂ! Partidul Democrat anunță că va boicota referendumul de demitere a lui Chirtoacă (VIDEO)

(DOC) CSJ a respins recursul lui Chirtoacă privind suspendarea desfășurării referendumului împotriva sa. Decizia este irevocabilă!

Aprobat de CEC: Referendumul privind demiterea lui Dorin Chirtoacă ne va costa aproape 9 milioane de lei

(DOC) Suspendarea și organizarea referendumului de demitere a primarului Chirtoacă, contestate de PL la Curtea Constituțională

Citeste tot despre: 19 noiembrie, CEC, demitere, referendum
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile