Logo Realitatea.md

Câte persoane, ce vârste și simptome au elevii și profesorii Liceului „Orizont” de la Ciocana, care s-au intoxicat ieri

13 Septembrie 2019, 12:21 // Actualitate

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a înregistrat cazul îmbolnăvirii în grup printre elevii și angajații Liceului Teoretic „Orizont”, filiala Ciocana, din Capitală. Din datele anchetei epidemiologice, la moment sunt depistate 128 de cazuri suspecte cu semne clinice de boală diareică acută, inclusiv o parte cu semne clinice catarale. Vârsta persoanelor bolnave este între 9-35 ani.

foto: cotidianul.md

Potrivit ANSP, simptomele clinice au fost: slăbiciune generală, cefalee, faringită, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaun lichid, dureri musculare și articulare.

La moment, persoanele bolnave sunt izolate și primesc tratamentul medicamentos în condiții de staționar la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii și ambulatoriu sub supravegherea medicului de familie.

Specialiştii ANSP desfăşoară cercetarea epidemiologică a cazului în comun cu asistența medicală primară și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor cu implementarea măsurilor antiepidemice în focar. Se efectuează depistarea activă a bolnavilor cu semne clinice de boală diareică acută și supravegherea medicală a contacţilor; au fost prelevate probele de la bolnavi, personalul blocului alimentar şi din obiectele mediului ambiant pentru investigații de laborator.

Cercetarea epidemiologică şi măsurile antiepidemice în focar continuă.

Vedeți și:

Elevi ai unui liceu din capitală prezintă simptome de intoxicație deja de mai multe zile

Procurorii și polițiștii, la filiala Liceului „Orizont” de la Ciocana: Nr. elevilor și profesorilor intoxicați este de peste 100

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile