Logo Realitatea.md

Câte ședințe, atâtea hotărâri. Biroul permanent al Parlamentului a făcut bilanțul sesiunii precedente

10 August 2018, 11:07 // Politica

Biroul permanent al Parlamentului a adoptat în sesiunea de primăvară curentă, 23 de hotărâri în cadrul celor 23 de ședințe plenare. Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pentru sesiunea trecută.

În această perioadă a fost adoptate următoarele acte:

  • Hotărârea pentru aprobarea Metodologiei de evaluare ex-post privind implementarea actelor legislative,
  • Hotărârea privind planul audierilor și al controalelor parlamentare efectuate de către comisiile permanente,
  • Hotărârea pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea fondului arhivistic, administrarea și gestionarea depozitarului instituțional.
  • Hotărârea privind desfășurarea la Chișinău a Conferinței Interparlamentare „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, cea de instituire a Adunării Interparlamentare a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei,
  • Regulamentul cu privire la activitatea Muzeului Parlamentului Republicii Moldova.                 

De menționat că, Biroul permanent este organul de lucru al Parlamentului şi se formează ţinîndu-se seama de reprezentarea proporţională a fracţiunilor în Legislativ. Din el fac parte, din oficiu, preşedintele Parlamentului şi vicepreşedinţii. Componenţa numerică şi nominală a Biroului permanent se stabileşte la propunerea fracţiunilor parlamentare.

Biroul permanent al Parlamentului propune data convocării şedinţelor plenare, aprobă componenţa numerică şi nominală a delegaţiilor parlamentare, coordonează activitatea comisiilor permanente, întocmeşte proiectul ordinii de zi a şedinţelor plenare și aprobă planurile strategice de dezvoltare a Secretariatului Parlamentului.

Hotărârile Biroului permanent se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile